Of. Hoe. En waarom? Dat zijn de belangrijkste vragen die je als lezer beantwoord krijgt van de 25-jarige ghostwriter en designjurkjes-liefhebster Florence Vos (‘Flora’). Op droogkomische wijze schetst de debuterende Bervoets het dagelijks leven van Flora, die interviews afneemt voor het smeuïge tijdschrift ‘Haar verhaal’. Er is iets aan de hand met Flora, die haar levensloop zelf voor je onder de loep neemt – te beginnen met het moment waarop als eenjarige haar mouw in brand vliegt van een verjaardagskaarsje: het winnende thuisvideofilmpje van 1985. Flora’s moeder trapt dochterlief hiermee veelbelovend het leven in, met als ander hoogtepunt haar deelname aan de Mini Playbackshow met Ruth Jacotts ‘Vrij met mij’. Wat er aan de hand is met Flora kom je gaandeweg te weten, in een verhaal vol vaart, humor en herkenning. Zelfs wanneer je – eindelijk – antwoord hebt gekregen op de vraag ‘of’, blijven ook het het gruwelijke ‘hoe’ en zelfs het ‘waarom’ boeien. Bervoets stelt terloops (heerlijk lichtvoetig) eigentijdse fenomenen aan de kaak als kamervragen van de PVV, blogs en designverslaving. Lezen voor je lijst! (en check na het lezen www.ofhoewaarom.nl nog even, inlogcode ‘zekerwetenflora’).

Deze bijdrage is geschreven door Kirsten König uit Amersfoort

No Comments

Post a Comment