Na bijna twintig jaar keert dokter Victor Hoppe terug naar zijn geboortedorp, vlak bij het drielandenpunt in de buurt van Vaals. Hij arriveert zonder vrouw, maar met zijn drie kinderen: een identieke drieling met een angstaanjagende afwijking. Genoeg ingrediënten om in het dorp voor roddel en achterklap te zorgen. Toch verwerft de dokter zich een plaats in de dorpsgemeenschap met enkele bijzondere genezingen en groeit zijn populariteit. Als na verloop van tijd Hoppe zich blijkt bezig te houden met medische experimenten komt het verhaal in een stroomversnelling: het boek vertelt eerst over een zonderling, maar wordt dan een fantastisch verhaal over geloof en wetenschap, over macht en onmacht en uiteindelijk over Goed en Kwaad. Met ‘De engelenmaker’ heeft de Vlaamse auteur Stefan Brijs opnieuw een boek geschreven waarin hij de grenzen van het afwijkende opzoekt. Zijn personages zijn nooit doorsnee, zijn verhalen altijd beklemmend. Deze keer met Victor Hoppe als moderne zoon van God de Vader. ‘De engelenmaker’ is een psychologische roman die leest als een thriller.

No Comments

Post a Comment