David Almond heeft weer een boek geschreven voor de liefhebbers van het vage grijze gebied tussen de alledaagse werkelijkheid en de magie van de fantasie. Verstokte lezers van zijn boeken weten dan dat hij om te beginnen een prachtige sfeertekening geeft van een gewoon Engels stadje en van
gewone Engelse kinderen. Maar daar blijft het niet bij, in ‘Duister’ leeft Davie zijn alledaagse leventje samen met zijn beste vriend Geordie. Ze zitten
in dezelfde klas, zijn allebei misdienaar en hebben een geheime grot waar ze hun plannen smeden en hun fantasie de vrije loop laten. Dat verandert als er een nieuwe jongen, Stephen, in hun wijk komt wonen. En nog wel bij Crazy Mary, de eenzame, godsdienstgeschifte dorpsgek. Stephen blijkt een nog veel grotere fantasie te hebben dan Davie en Geordie samen en maakt prachtige maar net zo vreemde figuren van klei en brengt ze tot leven…Davie kan zijn ogen bijna niet geloven. De vraag is echter of wij zélf Stephen geloven. Wat is er toch met die jongen aan de hand?

No Comments

Post a Comment