Tory Brennan (nichtje van dé Brennan uit de tv-serie Bones) woont op een afgelegen eiland aan de kust van South Carolina. Haar vader, zeebioloog, doet daar onderzoek voor een universiteit. Gelukkig is hij niet de enige en daardoor weet Tory vriendschap te sluiten met 3 jongens van haar leeftijd die ook op het eiland wonen. Samen ontdekken ze dat een van de honden op het onderzoekseiland voor medische experimenten wordt gebruikt en ze besluiten het dier te redden. Het virus waar de hond mee was besmet voor het experiment, blijkt voor hen echter grote gevolgen te hebben.

Niet lang na de honden-reddingsactie komen de vrienden op het spoor van een oud misdrijf. Daarbij blijken de effecten van het virus hen nogal eens te helpen. Niet alleen zijn hun zintuigen door het virus verscherpt, ze zijn ook nog eens heel snel en sterk geworden te zijn. En dat komt goed uit als blijkt dat gewapende mannen proberen te voorkomen dat je achter de waarheid komt…

Virus heeft een sterk begin. Tory en haar vrienden worden achtervolgd en er wordt geschoten, maar je weet nog niet wat er aan de hand is. Na dit intro begint het echte verhaal en dan duurt het vrij lang voor je op dit punt terugkomt. Het hele verhaal wordt verteld vanuit Tory, een briljant meesterbrein. Zij is degene die haar vrienden overhaalt om vanalles te doen wat ze eigenlijk niet willen. Ook ontdekt zij altijd als eerste wat er aan de hand is. Nouja, als eerste personage dan. Want voor de lezer is het vaak al lang duidelijk wat er gebeurt. Veel verassingselementen zijn hier niet terug te vinden en het ‘misdaad’-deel van het verhaal volgt de welbekende lijnen die we ook van de meeste tv-series kennen. Daarbij is Tory’s link naar dr. Brennan erg handig, want welke andere tiener heeft nou een professionele set om een skelet mee op te graven? Voor bones-fans is het misschien een teleurstelling, dat dit dan ook de enige link is met de personages van Bones. Maar het klopt wel dat dit verhaal in veel opzichten lijkt op een Bones-afleveringen. Bovendien moet ik bekennen dat ondanks de voorspelbaarheid, de clichés en de ontzettend on-realistische acties waarin vooral Tory maar ook haar vrienden ineens volleerde inbrekers blijken te zijn, ik dit boek wel met plezier gelezen heb. Waarschijnlijk helpt het dat dit boek niet te dik is. Als je geen beter boek hebt liggen om te lezen (of gewoon heel erg van dit soort boeken houdt), is Virus best een aardig tijdsverdrijf.

No Comments

Post a Comment