Zo speciaal lijken ze niet, die nieuwe windmolens. Er was zelfs een groot feest toen ze geplaatst werden. Maar als de bewoners van het rustige dorpje Blaashoek hadden geweten wat er uiteindelijk zou gebeuren, zouden die windmolens nooit geplaatst worden. Het begint met slager Herman Bracke. Hij ligt sinds de molens er zijn wakker, het irritante geluid houdt hem uit zijn slaap. Een beetje vreemd begin, want niemand anders in het dorp heeft er last van. Het gaat niet goed met de slager, die normaal erg goede paté maakt, en wat de gevolgen daarvan zijn.. Mensen worden ziek en raken aan de diarree. Ook daarvan zijn weer ernstige gevolgen, Postbode Walter De Gryse moet tijdens het fietsen naar de wc; daar gebeuren dan weer de vreemdste dingen. Iedere bewoner heeft zijn eigen probleempjes en eigen leven. Wel zie je dat elk leven met elkaar verbonden is op de een of andere manier;

Alles klopt precies in het boek en alles is een gevolg van het ander. Dit is echt erg goed geschreven en bedacht. Wel is het ook weer wat overdreven want het is niet erg realistisch, maar dit maakt het ook weer spannender en grappiger! Wat begon als een rustig dorp met zijn eigen inwoners met hun eigen probleempjes, eindigt als een dorp dat alle kranten zeker haalt!

No Comments

Post a Comment