Karin Schaeffer een, op het eerste gezicht, normale vrouw van rond de 40 jaar oud. Maar wie wat beter kijkt, zal een groot verdriet kunnen zien. Karin werkte als politie en heeft door die baan haar man en dochtertje verloren. Doodgemaakt door Price, een crimineel die zij heeft laten oppakken (die later ontsnapt is). Ze weet dat zij de volgende zal zijn, dat heeft Price wel duidelijk gemaakt toen hij in bloed op de spiegel had geschreven: Nu jij nog. En ze wacht op het moment dat het zal gebeuren, ze is er klaar voor. Maar Price heeft een gruwelijke manier van doodden, bij elk persoon die hij vermoordt laat hij dominosteentjes achter die bij ieder persoon weer verschilt van betekenis. Bij sommige gevallen verwijzen de dominostenen naar een datum, 10-04 de datum van overlijden. Of verwijzen ze naar een leeftijd..

Nu jij nog is een bloedstollende thriller die je niet snel weg legt. Niet alleen is het verhaal natuurlijk ‘spannend’ en wil je ‘weten hoe het afloopt’ het is ook heel goed geschreven, je hart gaat sneller kloppen en juist als je het boek weg wilt leggen gebeurd er weer iets..
Hij vermoordde haar man en kind.. Nu Jij Nog!

Nu jij nog / Katia Spiegelman Lief / vertaald door Monique Eggermont / Uitgeverij De Fontein /  303 pag. / 2011 / ISBN 9789026188817

No Comments

Post a Comment