Het verhaal gaat over Lucie, zij is een privédetective. Ze wordt ingehuurd om een tienermeisje genaamd Valentine te achtervolgen en verslag te doen van wat zij allemaal doet. Valentine is verwend, maar toch ook verwaarloosd en geniet erg van het leven. Lucie verliest Valentine uit het oog in een metro station en sindsdien is Valentine verdwenen. Nu is aan Lucie de taak om haar op te sporen. Dit heeft Lucie echter nog nooit eerder gedaan, dus roept ze de hulp in van een andere privédetective met als bijnaam de Hyena. Samen proberen ze Lucie op te sporen, maar dat lukt niet erg aangezien de vader niet meewerkt. De stiefmoeder wel wil meewerken, maar te bang is en de moeder is spoorloos. Dan komen ze ook nog onder druk doordat de oma van Valentine ze een bonus geeft als ze het binnen een paar weken oplossen. Lucie en de Hyena vinden een spoor van Valentine, zij proberen het spoor te verbeteren, maar nog belangrijker: Het spoor niet kwijt te raken.

Het verhaal heeft alles in zich om echt heel goed te zijn. In het begin van het boek wordt dit niet echt waargemaakt en kom je er heel erg moeilijk doorheen. Dit komt doordat je echt heel veel te weten komt over alle bijpersonen. Het verhaal schiet daardoor niet echt op. Het eerste gedeelte is niet echt leuk, maar als je blijft doorlezen dan word je toch echt beloont. Het tweede gedeelte van het boek komt los en je wilt blijven doorlezen. Het tweede gedeelte is leuk en spannend. Het tweede gedeelte maakt het waard om het boek te lezen. Er zitten best schokkende dingen in om te lezen, waardoor duidelijk gemaakt wordt dat het boek echt voor jonge volwassenen is geschreven.  De auteur van het boek Virginie Despentes is een Franse schrijver die met dit boek één van de vijf grootste Franse literatuur prijs heeft gewonnen(en dit is terecht). Ze heeft het verhaal geschreven op een makkelijke manier.  Mijn conclusie is: Apocalyps Baby is het lezen waard.

Apocalyps baby / Virginie Despentes / Vertaald door Kiki Coumans / Uitgeverij De Geus / 2011 / 350 pag. / ISBN 9789044518818

Deze recensie is geschreven door Kelly Scheffer, scholier van het Blaise Pascal College in Zaandam

No Comments

Post a Comment