Vergeten van Cat Patrick draait om het fascinerende gegeven van een meisje waarvan het geheugen iedere nacht wordt gereset. De volgende ochtend weet ze niets meer van die dag er voor of van alle andere dagen ervoor. Het enige dat ze zich kan herinneren is de toekomst in plaats van het verleden. Deze toekomst beelden laten haar soms verontrustende dingen zien, zoals een begrafenis met mensen die ze niet herkend. Maar begrijpen doet ze niet want wie zijn toch al deze mensen? Dat het leven zonder verleden ingewikkeld is blijkt wel uit dit bijzondere verhaal.

Het boek is erg realistisch ondanks dat de aandoening die de hoofdpersoon, London Lane, heeft dat niet is. Dat het zo echt overkomt komt door de kleine details. Zo heeft ze vaak geen idee waar mensen het over hebben omdat ze zich het verleden niet herinnerd maar ze bluft zich hier toch weer iedere keer uit. Dit werkt vooral goed bij de jongen die ze ontmoet en later haar vriendje wordt.

Vergeten is een lekker meidenboek met twee lagen er in. Er is het verhaal van haar eerste verliefdheid en hoe deze zich ontwikkeld. Dat dat knap ingewikkeld is blijkt wel uit het verhaal,want iedere ochtend als ze wakker wordt weet London niet meer wie die jongen ook al weer was. Door haar aantekeningen terug te lezen weet ze het dan weer. En dan is er nog de lijn die gaat over de begrafenis die ze ziet en iets verschrikkelijks uit het verleden dat daar mee samenhangt. Alleen wat dat is weet ze niet. Kortom een lekker romantisch en spannend verhaal over een fascinerend meisje dat zich alleen de toekomst nog kon herinneren.

Nog een extra bespreking? Kijk dan naar de volgende bespreking door KatesBookClub:

http://youtu.be/Vk8-tDhzrUU

Vergeten / Cat Patrick / vertaald door Inge Pieters / Uitgeverij De Boekerij /2012 / 272 pag. / ISBN 9789022555217

No Comments

Post a Comment