Met hooggespannen verwachtingen begon ik aan deel 2 van de serie De Vallei. In dit deel gaat het vooral om Katie, die Mount Ghost wil gaan beklimmen. Van de studenten die mee gaan heeft iedereen een ander motief. Zo wil Julia ontdekken wat er gebeurd is met de studenten die in de jaren ’70 op deze berg verdwenen. Zoals te verwachten gaat de expeditie niet zoals gepland en raakt de groep klimmers ingesneeuwd op Mount Ghost. Spanningen lopen hoog op en het ene na het andere drama vindt plaats.
Zo sterk als het eerste deel van de serie  was, zo zwak vind ik dit tweede deel. Cliché na cliché passeert de revue. Van jou als lezer wordt heel veel goedgelovigheid verwacht. De hoofdpersonen hebben zo weinig vertrouwen in elkaar dat ik me afvroeg waarom ze überhaupt met elkaar op pad gegaan waren. Voor het genoegen van elkaars gezelschap lijkt in elk geval onwaarschijnlijk. Heel jammer dat in dit tweede deel ook de sfeer niet uit de verf komt. De verwachtingen die in deel 1 gewekt werden, zijn, voor mij, niet waargemaakt. Meest frustrerende is dat je wel meer te weten komt over de verdwenen studenten uit de jaren ’70, maar dat je toch echt deel 3 zult moeten lezen om daar achter te komen. Dat zal ik dan ook vast gaan doen. Hopend op een goed slot van de trilogie.

Het ongeluk De vallei 2 / Krystyna Kuhn / vertaald door Corry van Bree / FMB uitgeverij / 2011 / 302 pag. / ISBN 9789049924744

No Comments

Post a Comment