Dit is een boek waarbij ik niet kon stoppen met lezen en toch was ik op driekwart van het boek gestopt, omdat ik bang was dat ik het boek uit zou hebben. Het boek gaat over Tom Mitchell, die de dood van zijn vader nog niet heeft verwerkt. Hij heeft een vriendin, Lizzy, waarmee het niet lekker loopt. Hij wil heel graag doorbreken met zijn band en dat lukt niet. En boven op dat alles heeft zijn moeder een nieuwe relatie terwijl zijn vader net is overleden. In dit boek ervaar je hoe Tom met deze problemen omgaat.
Het boek begint op de huwelijksdag van de moeder van Tom en Oscar. Als het moment met de ringen begint springt Tom op en rent naar voren. Tom pakt zijn moeders ring en slikt die door… Aan de titels van de hoofdstukken kun je zien wanneer in de tijd het zich afspeelt. Het eerste hoofdstuk is ‘driehonderdvijfennegentig dagen’. Na het eerste hoofdstuk ga je terug in de tijd tot ‘negenendertig dagen’. Vanaf dat punt ga je verder tot je bij het laatste hoofdstuk weer bij driehonderdvijfennegentig dagen bent.
Gaandeweg lees je waarom Tom de ring van zijn moeder inslikt en waarom hij zo tegen het huwelijk van zijn moeder is. En je leest over welke gebeurtenis de titels van de hoofdstukken gaan. Ik zou dit boek andere mensen zeker aanraden! Een mooi verhaal en het leest makkelijk weg.

Deze recensie is geschreven door Rielke Le Mair, 19 jaar, studente aan de Universiteit Leuven

Sidney heeft een heel aantrekkelijke app gemaakt bij zijn boek. Kijk even mee wat de digitale mogelijkheden zijn!

Alles ruikt naar chocola / Sidney Vollmer / Uitgeverij Podium / 2011 / 233 pag. / ISBN 9789057594625

No Comments

Post a Comment