Niemand in de stad gaat over drie studenten, Philip, Matt en Jacob. Woonachtig in een Amsterdams studentenhuis, dealen ze met volwassen worden. De flesjes bier, gebruikte condooms en borrelnootjes vormen slechts de oppervlakkige attributen in het decor. Veel belangrijker zijn de grote vragen die spelen in hun hechte vriendschap. Neem bijvoorbeeld Philip, hij heeft al jaren een relatie met Elisabeth maar ontmoet dan de veel spannendere Karen. Maar zolang niemand er iets over zegt… dan bestaat het toch niet? “Want wat je je niet kunt afvragen, is geen raadsel meer. Wat er niet is, bestaat niet.”

De sociëteit heeft geen ramen. Zo kan niemand naar binnen kijken, maar eigenlijk is het meer andersom… Zo kunnen de studenten nog fijn brallen in een beschermde omgeving waar ze, als in het Land van Ooit, eigen regels hebben. Dit boek geeft een uniek kijkje in het Corps, waar Huff zelf ook tijden lid van is geweest.

Philip Huff schrijft in korte heldere zinnen. De dialogen trekken je mee naar de Amsterdamse studentenwereld.  Je hoort de personages stamelen, denken, pauzes nemen, waarna ze hun zin weer hervatten. Dat de schrijver filosofie heeft gestudeerd, is te merken. Mooie citaten worden aangehaald en in Jacobs mond gelegd. Het verhaal is naast een spannend jongensboek vol seks ook een boek wat je laat nadenken over het ‘wie ben ik’ thema, wat telkens terugkeert. Philip Huff heeft een boek geschreven dat je in één ruk wilt uitlezen, dat origineel is en rode oortjes geeft.

 

Niemand in de stad / Philip Huff / De Bezige Bij Amsterdam / 2012 / ISBN 9789023468349

No Comments

Post a Comment