Merlijn Kaiser verliest zijn vriendin aan een hippe songwriter en zijn wereld stort in. Alles is grauw, grijs en saai. Merlijn heeft nergens zin meer in. De deadline voor een toneelstuk nadert maar geen enkel woord of idee komt in hem op.

Dan wordt hij opgebeld door iemand van Mastercard die hem vraagt hoe het zit met zijn uitgaven in een gigantisch pretpark in Zweden. Terwijl Merlijn woont onder zijn dekens en zwelgt in liefdesverdriet is er iemand, ver van Amsterdam, die wel een geweldig leven leidt. En dat nog wel onder zijn naam. Merlijn zegt dat hij inderdaad in Stockholm is en besluit vervolgens ernaar toe te reizen om de mysterieuze persoon te vinden en te ontmaskeren.

Merlijn ontmoet Krista, Cecilia, en uiteindelijk Magnus, de man waar het allemaal om draait. Een beetje onrealistisch is het wel dat Merlijn precies de juiste mensen in een wereldstad als Stockholm treft, die hem helpen met zijn zoektocht. Maar niet minder leuk. Tot het einde blijft het onduidelijk hoe de situatie precies in elkaar zit. In het begin lijken alle flashbacks een beetje nutteloos, maar al gauw kom je erachter dat ze allemaal leiden tot de ontknoping van de creditcard, van wie die Magnus nu eigenlijk is en wat hij heeft te maken met Merlijns ex-vriendin…

Arjen Lubach bouwt de spanning goed op in Magnus. Het boek geeft je een ideaal vrijheidsgevoel, van doen wat in je opkomt. Afgaan op je intuïtie en wel zien wat er gebeurd. Het verhaal is grappig en verrassend, een ideaal boek om mee te nemen op je vakantie. Je raakt ervan in zomersferen, krijgt er zin van om te reizen en om je leven te leiden zoals je dat het liefste wilt in plaats van je te laten beïnvloeden door onoverkomelijke dingen die nu eenmaal gebeuren.

No Comments

Post a Comment