Dit in 4 hoofdstukken ingedeeld boek bestaat uit allemaal kleine stukken gedachtes. Je leest hoe kunstenaar Leah ‘Lee’ Rosenberg de opdracht krijgt om een beeld te maken van haar eigen hoofd. Deze opdracht krijgt ze van Frances, haar galeriehoudster en is voor een tentoonstelling ‘Sculptors immortilized’ genaamd in New York. Maar Leah ziet dit niet zitten, ze probeert haar geschiedenis te ontlopen. Haar vader, die agressief werd nadat ze op 5 jarige leeftijd één van zijn bloemen per ongeluk vernielde, en haar moeder, waar ze eigenlijk nooit van heeft gehouden, ziet ze dan ook maar één keer per jaar. En dat is juist wat deze opdracht met haar doet: haar opnieuw het verleden laten beleven.

Je leest een mengeling van Leah in het nu die het niet meer aan kan en vlucht naar de ‘vijfvoorelf’ kerk en de herinneringen die vasthangen aan dit gebouw. De herinneringen beginnen over de nieuwe leerkracht die al snel de aandacht van Leah trekt: Markus Prins. Nadat haar oog op hem valt en hij haar net op hetzelfde moment aankijkt kan ze aan niets anders meer denken. Na een week wachten tot hij haar eindelijk weer zou aankijken besluit ze zelf initiatief te nemen en schrijft ze onder haar test die ene zin waarmee alles start. ‘Vanmiddag half vier, bij de oude kerk?’ was het antwoord dat ze kreeg op de vraag of ze hem eens kon spreken. Wat bespreken ze en wie is Marcus eigenlijk? Kan Leah haar verleden ontvluchten?

Het is een dun boekje met een simpele cover maar wel de moeite waard. Het spijtige was wel dat je het met gemak in één dag uit hebt. Wat het overigens wel perfect maakt om mee te nemen op vakantie. Het verhaal zelf is goed, niet echt fantastisch. Toch een leuk boek om tussendoor te lezen en dan een mooi plekje op de boekenplank te geven…

Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydoncks, 15 jaar, scholier van het Pius X College in Tessenderloo
M / Shira Keller / Uitgeverij Podium / 2012 / 192 pag. / ISBN 9789057595134

No Comments

Post a Comment