Een boek over de muziekwereld, wie wil dit nou niet lezen? Telkens als ik zo een boek zie grijp ik mijn kans en probeer ik hem (als ik geld heb) te kopen. Heerlijk zo’n boek. Het boek Bezoek van de knokploeg gaat over vele karakters die uiteindelijk iets te maken hebben met de muziek industrie. Het boek is opgedeeld in vele karakters, waardoor ik het in het begin erg lastig vond om er doorheen te komen. Echter, naarmate het boek vorderde, maakte het me wel heel erg nieuwsgierig naar sommige karakters waardoor ik maar door bleef lezen.

Zo maak je in het boek kennis met onder andere Sasha en Bennie. Sasha is Bennie’s assistente, maar ze is ook een kleptomaan (een psychische stoornis waardoor ze dingen steelt). Ze ging bijvoorbeeld een keertje uit eten met een vriend. Ze ging naar de wc waar nog een tas stond, waarvan de eigenaresse op de wc zat. Ze kon zich er niet van weerhouden om de portemonnee van de vrouw uit de tas te halen, ook al kon de vrouw Sasha zien. En ja, de vrouw kwam naar Sasha toe toen ze het gemis eenmaal had opgemerkt, alleen jammer genoeg voor Sasha zei de vriend dat ze even samen gingen helpen met zoeken…. Bennie, de bekende platenproducer, leer je kennen vanaf het moment dat hij een middelbare scholier was en samen met wat vrienden een bandje oprichtte. Hij speelde hierin, maar hij managede het ook en dankzij hem konden ze dan ook in een grote zaal spelen, maar dit had een rare afloop…

Verder leer je nog een heleboel mensen kennen, waarvan je echt niet verwacht wat er met ze gebeurt. De gebeurtenissen in het boek zijn vernieuwend en leuk om te lezen, maar het boek heeft dan ook niet voor niets een aantal buitenlandse prijzen gewonnen en zo veel aanbevelingen. Ik zeg lees het, maar pas op het boek niet te vroeg te beoordelen en vooral dóór te blijven lezen!

Deze recensie is geschreven door Kelly Scheffer, scholier van het Blaise Pascal College te Zaandam.
Bezoek van de knokploeg / Jennifer Egan / vertaald door T. Heuvelmans / Uitgeverij / 2011 / 335pag. / ISBN 9789029578530

No Comments

Post a Comment