Crossing Border heeft zich uitgebreid naar Enschede. Op 15 en 16 november staat Enschede geheel in het teken van literatuur en muziek. Tina Bruinsma en Maaike de Boer bezoeken voor De Leesfabriek het festival en tippen voor jou alvast de optredens die je absoluut niet mag missen.

Peter Buwalda
Peter Buwalda (1971) debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Zijn roman kan gezien worden als hét boek van 2011. Buwalda deed 4 jaar over het schrijven en werd alom geprezen. Hij won in 2011 de Academia Debutantenprijs en de Selexyz Debuutprijs. Daarnaast werd zijn roman genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de NS Publieksprijs, de Libris Literatuur Prijs en stond zijn werk op de shortlist voor de Gouden Strop. Lees hier een recensie over Bonita Avenue.
Wim Brands interviewt Peter Buwalda op donderdag 15 november om 20.00 uur.

Fabio Genovesi
De Italiaanse Fabio Genovesi (1974) debuteerde in 2008 met zijn roman Versilia Rock City. Dit jaar verscheen Vissen voeren, een coming-of-age roman. Deze roman is zeer goed ontvangen, in Italië won hij zelfs de Enrico Pea Prijs. Bekijk hier de boektrailer
Theo Hakkert interviewt Fabio Genovesi op donderdag 15 november om 21.00 uur

Joubert Pignon
De nog relatief onbekende Joubert Pignon (1978) brengt een flitsbezoek aan Crossing Border in Enschede. In ongeveer 10 minuten zal hij je proberen op het verkeerde been te zetten met zijn korte, humoristische verhalen. Op Werelddierendag 2012 debuteerde hij met zijn bundel Er gebeurde o.a. niets. Wil je alvast iets van hem lezen, check hier zijn blog.
Joubert Pignon is vrijdag 16 november om 22.15 uur te zien.

Joost Oomen
De dichter Joost Oomen (1990) was tijdens zijn studie Nederlands huisdichter voor de Rijksuniversiteit Groningen. Hij debuteerde met zijn bundel Vliegenierswonden. Eindelijk zijn gedichten toevertrouwend aan papier in plaats van de straten van Groningen. Bekijk hier zijn project met stoepkrijtgedichten.
Joost Oomen draagt voor uit eigen werk op vrijdag 16 november om 20.45 uur.

The Kyteman Orchestra
In 2009 debuteerde Colin Benders (1986) met het album The Hermit Sessions, met de hitsingle “Sorry” Samen met zijn orkest is hij ondertussen zeer succesvol en staat hij met een mix van jazz en hiphop voor volle zalen. Op Crossing Border staat hij met een nieuw en nog grootser project: The Kyteman Orchestra.
The Kyteman Orchestra is donderdag 15 november om 21.30 uur te zien.

No Comments

Post a Comment