The Fame Game is een spin-off van de realityshow L.A. Candy, de eerdere boekenreeks van Lauren Conrad, die bekend is van de Amerikaanse realityshows ‘Laguna Beach’ en ‘The Hills’. In L.A. Candy had Madison Parker een bijrol maar nu belooft Trevor Lord, de producent van de nieuwe serie, dat ze de hoofdrol krijgt. Zodra het filmen begint wordt duidelijk dat Madison nog drie tegenspeelsters heeft, die allemaal op het punt staan het te maken in Hollywood. Kate is een zangeres met plankenkoorts, Gaby is een typisch dom Beverly Hills meisje met anorexia en Carmen is de dochter van een invloedrijke muziekproducent en een popster. Al snel blijkt dat Trevor de controle over hun leven in handen heeft genomen, hij schrijft scripts en stippelt hun leven uit, alleen voor kijkcijfers. Zo duikt Madisons vader op en moet Kate haar relatie met een opkomend acteur verborgen houden. Uit de titel blijkt al, beroemdheid is een groot spelletje dat je leven kan overnemen.

Eerlijk gezegd heeft The Fame Game geen grote indruk bij me achtergelaten, het riep niet heel veel emoties op. Toch kunnen lezers zich wel identificeren met het boek want het gaat over liefde, vriendschap en hoe je je een houding moet geven. De schrijfstijl van Conrad is erg oppervlakkig en simpel, ze strooide eindeloos met merknamen en bekende Amerikanen. Dat stoort want het is meestal compleet nutteloze informatie, alsof ze gesponsord wordt en bovendien zijn ‘celebrity’s’ gevoelig voor de vergetelheid.

Het verhaal wordt pas leuk als ze in het boek beginnen met filmen, daarvoor gebeurt er vrij weinig. Soms neemt het verhaal een onverwachte wending maar heel vaak liggen de gebeurtenissen erg voor de hand. De karakters zijn niet erg ingewikkeld. Conrad concentreert zich op drie van de vier hoofdrolspelers in de serie, terwijl ze juist om Gaby – het domme meisje – een heel verhaal kan schrijven. De personen ontwikkelen zich niet allemaal, Gaby en Carmen blijven het hele boek hetzelfde terwijl Kate en Madison precies de weg volgen die ik verwachtte. Het lukt Lauren Conrad dan ook niet zich van haar eigen reality-imago te ontdoen, aangezien haar boek weinig spannends bevat.

The Fame Game is een realityshow op papier, bij beiden hoef je niet na te denken en ze zitten vol cliffhangers die mij door lieten lezen. Ik vond het een leuk lui boek hoewel ik de verhaallijn steeds vergeleek met die van The Hills. Mijn advies is om het een keer uit de bibliotheek te halen als je ziek bent of te kopen om het steeds weer in luie buien te lezen. The Fame Game is een heerlijk boek om te lezen als je niet na wilt denken.

Deze recensie is geschreven door Laure Dijkstra, 15jaar uit Deventer
The Fame Game / Lauren Conrad / Vertaald door Carolien Metaal / Blossom Books / 2012 / 293 pag. / ISBN: 9789020679571

No Comments

Post a Comment