Voordat ik dit boek las, had ik al veel goede dingen gehoord over de boeken van Maria V. Snyder. Toen ik de kans kreeg om Inside Out te lezen kon ik die natuurlijk niet laten liggen. Hoge verwachtingen bij een boek zijn niet altijd fijn, want soms valt het daardoor tegen. Maar in dit geval kloppen alle goede dingen die gezegd worden. Al bij de eerste bladzijde was ik enthousiast en dat bleef zo totdat ik het uit had.

Trella is een sloof. Ze leeft in de buizen van Binnen, waar ze werkt op de onderste niveaus. Ze weet zo goed haar weg te vinden, veel beter dan de anderen, dat het haar de bijnaam “Koningin van de Buizen heeft opgeleverd. Wanneer haar enige vriend haar introduceert aan Gebroken Man, een man die gelooft in Buiten, is Trella sceptisch. Net als bij alle andere personen die geloofden in Buiten. Wanneer vreemde gebeurtenissen zich opstapelen twijfelt ze voor het eerst of deze personen toch meer kennis hebben dan ze geloofde.

Ik vond Trella een leuk karakter en ik kon me makkelijk inleven in haar situatie en het verhaal. Ze heeft een sterke persoonlijkheid. Ze heeft niemand nodig om haar zaken voor elkaar te krijgen. Ze is dan ook vaak alleen en die tijd gebruikt ze om het buizenstelsel nog beter te leren kennen. Ze laat zich niet zomaar dingen op de mouw spelden. Dit maakt haar geloofwaardig en dat vind ik persoonlijk altijd erg belangrijk in een boek.

Maria V. Snyder heeft een fijne schrijfstijl. Ook bij de fragmenten waar weinig in gebeurde, kon ik het boek maar moeilijk wegleggen. Je wordt het verhaal ingezogen en het laat je niet snel los. Dit heeft ook te maken met het idee achter het verhaal. De verschillende lagen binnen deze maatschappij geven het verhaal verdieping. Het concept Buiten vond ik fascinerend. Ik wilde graag weten wat dit nou precies was. Aan het einde van dit boek kom je er achter. Ik zal niets van het verhaal verklappen, maar ik wil het tweede boek snel lezen.

Een interview met Maria V. Snyder over Inside Out:

Deze recensie is geschreven door Helene Ouwehand, 23 jaar, blogger, boekverkoopster en social media manager.
Inside Out / Maria V. Snyder / vertaald door Sofia Engelsman / Uitgeverij Harlequin Young Adult / 2012 / 352 pag. / ISBN 9789034755834

No Comments

Post a Comment