Dat chicklit geen hoogstaande literatuur is dat weten de meeste mensen wel. Dat wil niet zeggen dat een chicklit op zijn tijd niet leuk kan zijn. Maar je moet ze wel weten uit te kiezen. Ik had De Socialite en De City al een aantal keer gezien voordat ik het oppakte. De cover sprak me aan, maar toen ik de synopsis las, twijfelde ik of ik dit wel echt leuk zou vinden.

Het begin van het verhaal was leuk. Het lijkt erg op De Duivel Draagt Prada van Lauren Weisberger. In het boek van vandaag is Minty de hoofdpersonage. Ze is een zuidelijke schoonheid uit het dorp Charleston waar iedereen elkaar kent. Nadat ze gedumpt is door haar vriend besluit ze haar dromen na te jagen in New York. Via een vriendin komt ze in contact met een van de grootste socialites in New York, Ruth Vine, en ze wordt aangenomen als haar assistente. Tijdens een van de feestjes wordt Minty gefotografeerd door een societyfotograaf, die haar benoemd tot de nieuw It Girl. Minty’s leven staat helemaal op zijn kop.

Tot dusver een leuk verhaal. Niet diepgaand, maar wel vermakelijk. Helaas vond ik verhaal daarna een stuk minder leuk. Ik begon me te ergeren aan Minty. Ze is te naïef en ze tuint overal met open ogen in. Daarnaast vond ik het verhaal ook niet geloofwaardig. Welke nobody wordt er op de foto gezet en is meteen de nieuwe It Girl? In chicklit is de hoofdpersoon altijd ietwat naïef en haalt ze wat domme acties uit. Maar Minty voert de boventoon. Ze besluit halsoverkop met haar vriendje te trouwen en terwijl de families druk in de weer zijn om alles te regelen, gaan ze stiekem naar het gemeentehuis. Om er vervolgens achter te komen dat hij vreemd gaat. Ik kon me niet in Minty inleven, een aspect wat toch wel belangrijk is tijdens het lezen van een boek.

De Socialite en De City was niet mijn boek, maar als je een echte chicklit-fan bent, is dit misschien wel wat voor jou!

Deze recensie is geschreven door Helene Ouwehand, 23 jaar, blogger, boekverkoopster en social media manager.
De Socialite en De City / Tinsley Mortimer / vertaald door Harmien Robroch / Uitgeverij Van Holkema & Warendorf / 2012 / 318 pag. / ISBN 9789000315376

No Comments

Post a Comment