Ik heb Tatoeage met plezier gelezen, maar het is geen boek dat je lang bijblijft.

In Tatoeage is de hoofdrol weggelegd voor Alex, een 17-jarige die tot over zijn oren verliefd is op Jana, een mysterieus meisje uit zijn klas van wie hij eigenlijk niets weet. Na een feest besluit hij haar te volgen en komt erachter dat zij en haar broer, hun ouders zijn overleden, handelen in tatoeages die, zo beweren zij, magische eigenschappen hebben. Niet veel later blijken Jana en haar broer Medu’s te zijn, een ras dat al eeuwen tussen de mensen leeft en bepaalde krachten heeft die mensen al lang geleden verloren zijn. De Medu’s worden bedreigd door de Laatste Wachter, waarvan voorspeld is dat hij de Medu’s voorgoed uit zal roeien. Alex wordt ervan verdacht de Laatste Wachter te zijn en komt zo in het wespennest van de Medu-politiek terecht. Daar moet hij ontdekken wie hij is, en beslissingen nemen die het lot van alle Medu’s zullen bepalen. En wat heeft de dood van zijn vader met dit alles te maken?

Hoewel de hoofdpunten van Tatoeage vrij standaard zijn (hoofdpersoon komt in een wereld terecht die hij niet kende, krijgt het lot van een heel ras in zijn handen en is onmogelijk verliefd), is de invulling van dit plot redelijk origineel en goed uitgewerkt. Alex lijkt soms wel wat te volwassen voor zijn leeftijd, maar dat kan zijn omdat het oorspronkelijk een Spaans boek is. Het taalgebruik is redelijk beeldend, maar het verhaal heeft verder weinig diepgang. Al met al is het een boek dat lekker wegleest voor fantasy-liefhebbers van een jaar of 15, maar niet aan te raden voor mensen die op zoek zijn naar wat meer diepgang.

No Comments

Post a Comment