Argwaan, vertrouwen en liefhebben drie onderwerpen die dicht bij elkaar staan in Hou van mij! van Anja Feliers. Het boek gaat over Kathleen, zij is een psychiater, een docente en de moeder van Julie (tiener). Ook is Kathleen gescheiden. Op een dag is zij tot laat bezig op school. Als ze naar huis gaat heeft ze het gevoel dat er iemand achter haar aan zit, ze haast zich richting haar auto en daar staat tot haar verbazing een van haar studenten. Kathleen komt niet op de naam en dus zegt Matthias het zelf. Het is duidelijk dat Matthias zich hierdoor erg beledigd voelt.

Maar Kathleen heeft een geheim: ze krijgt vreemde telefoontjes en vreemd genoeg komt ze Matthias steeds vaker tegen na die avond op school. Ook wordt ze nu vaker gebeld, staat er opeens ’s nachts iemand in haar tuin naar binnen te kijken en wordt er een steen door de ruit gegooid als ze bijna met haar vriend Lucas de liefde bedrijft.

Op het moment dat Kathleen boos wordt op Matthias lijkt het gestopt. Maar dan vertelt haar dochter Julie dat ze verliefd is en de jongen? Dat is Matthias! Alles wordt weer erger, de politie doet niets, maar zegt dat het waarschijnlijk een bekende van Kathleen is. Is het toeval dat Matthias steeds weer terugkomt? Of is het misschien haar ex-man? Nee, dat kan niet, die heeft een leuke vriendin en daar komt bij dat hij zelf de relatie beëindigde, niet Kathleen… Wat zou je doen als degene die je liefhebt, die je het leven hebt geschonken, opeens wordt bedreigd? Wie kan je nog vertrouwen?

Dit boek heeft in een drukke periode een waarschuwingssticker nodig, want op het moment dat je begint met lezen kan je niet meer stoppen. De ene vraag na de andere vraag komt bij je naar boven en de antwoorden moet en zal je hebben. Je weet het nooit helemaal zeker en je moet en zal het einde zo snel mogelijk lezen. Dit boek heeft alles in zich wat erin zou moeten zitten dus ik zou zeker adviseren om het boek te lezen en doe je dit niet dan zit er een kans in dat je daar later spijt van gaat krijgen..

Deze recensie is geschreven door Kelly Scheffer, 17 jaar, scholier van het Blaise Pascal College te Zaandam.
Hou van mij! / Anja Feliers / Uitgeverij Manteau / 2011 / 384 pag. / ISBN 9789022326701

No Comments

Post a Comment