Sinds het auto-ongeluk waarbij haar vader is omgekomen durft Amy geen auto meer te rijden. Dit lijkt op het eerste gezicht geen groot probleem, maar het wordt er wel een als haar moeder van Californië naar Connecticut wilt verhuizen en graag wil dat Amy met hun auto daar heen komt rijden. Omdat Amy dit zelf niet aandurft, gaat Jake mee, een zoon van een kennis. Amy kent hem niet, en ziet er als een berg tegenop. Ze moeten namelijk dágen reizen. Jake blijkt een ontzettend aardige en bovendien knappe jongen te zijn. Naarmate de reis leren ze elkaar beter kennen, en ze besluiten een omweg te maken. Ze gaan langs leuke plekken, in plaats van de saaie route die Amy’s moeder gepland had. Hun band groeit, ze leren nieuwe mensen kennen en Amy leert weer hoe ze van het leven kan genieten. Ze leert zichzelf beter kennen en leert om om te gaan met haar angsten en verdriet. Kortom, het wordt een onvergeetbare reis.

Dit vond ik een lekker boek. Het las heel snel door, terwijl hij toch wel wat dikker is. Hij was veel beter dan ik had gedacht eigenlijk, ik dacht dat het een simpele chicklit was, maar het was toch echt wel een goed boek. Een echt pluspunt voor mij was ook dat het een roadtrip was, dit vond ik een heel erg leuk element van het boek. Er komen ook flashbacks in voor, ze ondersteunden het verhaal m.i. goed, want ik vind het zelf altijd mooi als er flashbacks tussen zitten!

Deze recensie is geschreven door Marijn Helms, 15 jaar, scholier van ’t Hooghe Landt College te Amersfoort
Mijn reis met Jake / Morgan Matson / vertaald door Aimée Warmerdam / Uitgeverij De Fontein / 2011 / 366 pag. / ISBN 9789026164620

No Comments

Post a Comment