Lokroep is een boek dat je direct aantrekt door zijn prachtige cover. Het is geschreven door Amanda Hocking en het eerste boek van de Watersong serie. Hoofdpersonage Gemma is 16 jaar en verliefd op buurjongen (en beste vriend van haar zus Harper) Alex. Maar waar Gemma meer van houdt is zwemmen. Ze traint elke dag in het zwembad en doet niets liever als elke nacht te zwemmen in de zee, waar haar zus het niet mee eens is. Harper zorgt al sinds het auto-ongeluk van haar moeder voor Gemma en hun vader waardoor ze zich zeer verantwoordelijk voelt voor hen. Toch kan ze haar zus niet beschermen tegen sommige dingen.

Zoals tegen de drie nieuwe vreemde meisjes in de stad. Penn, Lexi en Thea kwamen met vier aan maar zijn ondertussen nog maar met drie. Net zoals Gemma houden ze van ’s avonds rondhangen rond het water, maar dan vreemd dansend in een grot. Niemand in de stad weet wie de meisjes zijn en waar ze vandaan komen. Dit is één van de redenen dat Gemma en Harper hen wantrouwen. Alle jongens worden verleid door hun schoonheid, toch zien de twee zussen ook vreemde dingen zoals hun scherpe tanden en ogen die van kleur veranderen. Op een nacht ziet Gemma hen weer in de grot en gaat naar hen toe, de volgende ochtend wordt ze wakker op het strand vol wonden met boven haar het gezicht van Harper. Ze heeft geen idee wat er met haar gebeurd is. In de volgende dagen ontdekt ze meer en meer vreemde dingen en gaat ze op zoek naar antwoorden.

Ik vond het boek niet echt goed, aangezien ik het een beetje voorspelbaar vond. Er kwamen herhalingen in voor zoals de opmerking van de puntige tanden van Penn en haar vriendinnen. Het deed me gewoon hard denken aan de verhaallijn van andere boeken, het ging wel over een ander onderwerp maar het mysterie is er niet doordat je het geheim direct doorhebt. Het was waarschijnlijk als een spannend boek bedoelt, maar ik vind het niet echt geslaagd. Toch had ik het vlot uit. Doordat ik het geheim doorhad bleef ik maar lezen, wachtend tot Gemma zelf het eindelijk door zou hebben, of tot het haar eindelijk gezegd werd. Wat spijtig genoeg pas heel laat in het boek gebeurde. Ondanks de aantrekkelijke voorkant zou ik het boek dus niet aanraden.


Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydonckx, 15 jaar, leerling aan het Pius X College te Tessenderloo
Lokroep / Amanda Hocking / vertaald door Karien Gommers/ Uitgeverij Luitingh Sijthoff / 2013 / 272 pag. / ISBN 9789021807379

No Comments

Post a Comment