Wonderkind van Marie Lu is het vervolg van Legend. Ondanks dat ik het eerste boek gelezen heb (en het goed vond) heeft het tweede boek me aangenaam verrast. Net zoals bij zijn voorganger is het weer een simpele cover, wat het mysterieus maakt. Ook is het boek weer op dezelfde manier ingedeeld: om het hoofdstuk lees je door de ogen van Day en June. Dit vind ik een zeer interessante manier van schrijven en geeft je ook veel informatie. Aangezien het boek direct op Legend volgt kunnen er spoilers in deze recensie staan, dus is het (uiteraard) best dat je eerst Legend leest.

Het boek begint direct met een gewonde Day die samen met June hulp zoekt bij de Patriotten. Dit doen ze in Las Vegas waar ze net zijn aangekomen. Kaede vindt hen en brengt hen met tegenzin naar Razor, de leider van de Patriotten. Ze maken een deal: de Patriotten genezen Day en helpen hem zijn broer vinden als Day en June een opdracht uitvoeren. Nadat ze trouw zweren aan de Patriotten krijgen ze te horen dat ze de nieuwe elector Anden moeten vermoorden. Razor en zijn groep hebben te horen gekregen dat Anden zijn oog heeft laten vallen op June en sturen haar als afleiding. Ze moet proberen zijn vertrouwen te winnen door hem te vertellen over een aanslag die op hem gepleegd zal worden. Nadat Day met een groep deze nepaanslag aanvoert begint het echte plan pas.

June heeft nu het vertrouwen van de elector gewonnen, maar heeft hem ook beter leren kennen. Dit doet haar twijfelen aan haar besluit om hem te vermoorden. Het liefst wil ze overleggen met Day nadat ze schokkend nieuws over diens broer krijgt, maar ze kan geen contact met hem krijgen. Ze probeert dan maar een signaal aan Day door te geven, maar die begrijpt dit niet en gaat gewoon verder met het plan. Zonder het te beseffen gaan ze tegenover elkaar komen te staan, met een strijd tot gevolg.

Deze recensie is geschreven door Hanna Hoydonckx, 15 jaar scholier van het Pius X College te Tessenderloo.
Wonderkind / Marie Lu / vertaald door Sofia Engelsman / UItgeverij Gottmer / 2013 / 400 pag. / ISBN 9789025751456

No Comments

Post a Comment