In eerste instantie vreesde ik een beetje dat dit het zoveelste kostschool met duister geheim zou zijn. Maar ja, op leesgebied is dit wel hét genre dat onder de guilty pleasures valt. Met de intriges, spanning en wat romantiek leest het heerlijk vlot weg.

In Het Genootschap van de nacht wordt Allie door haar ouders naar de Cimmeria Academy gestuurd nadat ze voor de derde keer in korte tijd gearresteerd is.  De Cimmeria Academy ligt diep in de bossen verborgen en heeft een strikt beleid over moderne media. Geen tv, geen computers, geen internet en geen mobieltjes. Perfecte setting dus voor allerhande geheimzinnigheid. Allie heeft het gevoel dat ze terecht komt in een gevangenis.
Allie sluit vriendschap met Jo, die ook een wat rebelse inslag heeft. Van Jo hoort Allie voor het eerst van Het Genootschap van de Nacht, want Gabe, Jo’s vriendje, zit daar bij. Ze mag er echter niets over vertellen.
Dat is echter niet het enige dat geheimzinnig is aan de Cimmeria Academy. ’s Nachts hoort Allie voetstappen voor haar slaapkamerraam. En ze slaapt nu niet bepaald in een kamer op de begane grond. Wanneer Jo en Allie in de geheime tuin zitten, horen ze opeens gegrom en worden ze opgejaagd door een beest dat ze niet zien. Gelukkig zijn daar Sylvain, Gabe en Carter om ze te redden. De jongens doen alsof het een wolf of wilde hond geweest is, maar dat overtuigt Jo en Allie niet. Naast al deze geheimzinnigheden speelt ook romantiek een rol. Carter, een wat afstandelijke en botte donkerharige hottie waarschuwt Allie voor Sylvain: blond, blauwe ogen om in te verdrinken en manieren waar Casanova nog jaloers op zou zijn. Dus wat kan er mis zijn met hem? Daar komt Allie tijdens het Zomerfeest op een onaangename manier achter. Het Zomerfeest is de opmaat voor meer drama. Een studente wordt vermoord, alleen doet de schoolleiding alsof het zelfmoord was. Allie snapt het niet en raakt steeds gefrustreerder omdat er veel voor haar verzwegen wordt. Dan gaat ze op onderzoek uit, maar  of dat nu wel zo’n goed idee is?

Het bekende aan het boek is dat er een geïsoleerde plek is met een heldin die door twee mannen begeerd wordt. Het nieuwe is het familie element in het verhaal. Allies rebelse gedrag is begonnen na de verdwijning van haar broer en haar ouders hebben geheimen voor haar. Er speelt meer op familiegebied, maar dat vertellen is een spoiler alert.
De schrijfstijl van Daugherty is vlot. Elk hoofdstuk eindigt met een vorm van een cliffhanger, waardoor je blijft lezen. Af en toe schemeren de clichés van het genre iets te veel door en ook de verandering van Allie als persoon gaat wel erg snel en soepel. Iets meer diepgang had wel gemogen.
Al met al toch een heerlijke luchtige boekensnack. Nu maar hopen dat deel twee op tijd verschijnt om mee te nemen op vakantie.

Het genootschap van de nacht – C.J. Daugherty

No Comments

Post a Comment