Laura weet niet waarom ze haar invalide vader in een stortbui heeft laten staan. Ze belt haar man Rudolf op om haar af te komen halen op het politiebureau, maar zijn auto raakt van de weg af. Hij is altijd de zwakkere in de relatie geweest en mist zijn leidinggevende vrouw en dus nu ook haar raad wat te doen in deze situatie. Laura schiet niet meteen in paniek wanneer Rudolf niet op komt dagen, te zeer in beslag genomen door wat er met haar vader gebeurd is. Bovendien denkt dat ze dat haar man misschien weggelopen is… Rudolf is inmiddels verzeild geraakt in een bizarre situatie; hij wordt verzorgd in een oud landhuis door vreemde mensen. Wat is er aan de hand in dat landhuis? Welke geheimen verbergt Rudolf voor zijn vrouw? En waarom stond Laura’s vader in de regen?

Het begint meteen al goed met Laura’s overpeinzingen en haar vader die ze zomaar in de regen laat staan. Ik werd dus al snel het verhaal ingezogen. En wat een bijzonder verhaal! Beide personages, Laura en Rudolf, belanden in situaties die op de grens van vreemd en normaal balanceren, en ik vroeg me als lezer telkens af wat bovennatuurlijk was en wat niet. Want de personages hebben psychologische diepgang en een levensechte persoonlijkheid. Het is een verhaal dat je aan het denken zet, je doet afvragen of dit echt de realiteit is, je wordt met vragen opgezadeld waar je mee moet puzzelen, anders weet je niet meer wat er gebeurt en raak je de draad kwijt. Alles komt goed is een spannende roman die je voor lange tijd niet meer los zal laten! Een echte aanrader!

Alles komt goed / Rob van Essen / Uitgeverij Atlas/Contact / 2012 / 384 pag. / ISBN 9789045020938

No Comments

Post a Comment