Wat dit boek met je doet

Een kort boekje
Joeps boek is kort. Net zoals zijn naam. Ik had het zo uit, het boek dan. Het lijkt alsof er best veel bladzijden zijn, voor een schriftje. Maar er staat weinig tekst in. Dat is niet erg, het leest snel en gemakkelijk. Dat scheelt tijd en het kan overal, want het boek is niet zwaar.

Over schrijven en plaatjes
Er staan geen plaatjes in dit boek. Dat zie je wel vaker. Het is ook niet nodig, de tekst maakt alles duidelijk. Joep vertelt er zelf ook nog wat over in zijn boek, namelijk hoe je plaatjes goed kunt beschrijven. Iets met een paard, een man met sigaret en een ondergaande zon.

Doe er iets mee!
Dit boek kan je gebruiken. In je hoofd, op het werk of voor de lol. Het is leuk om te lezen, maar het is nog leuker om ermee aan de slag te gaan. Dit boek leert je namelijk iets: schrijven wat je bedoelt. In drie keer vijf regels. Ik hoop dat het je lukt!

Deze recensie is geschreven door Irene Koster, afgestudeerd journalist, (web)redacteur en professioneel tekstschrijver.
Schrijf wat je bedoelt. / Joep Luycx / 2013 / 96 pag. / ISBN 978-90-820768-0-6
Er is ook een app: Vijflijner.
Je kan deze app gratis downloaden in de App Store op op Google Play.

No Comments

Post a Comment