De meeste minuten betekenen niets, tot die ene aanbreekt.
Het is de minuut die kan uitmaken of een gebeurtenis wel of niet plaatsvindt.

Reggae in de sneeuw is een roman over een liefde van twee jonge mensen van verschillende culturen, die door een aanslag in een nieuw daglicht komt te staan. Het verhaal is eigenlijk één grote flashback. Het begint met Tara, een jong meisje die onderweg is naar haar werk. Ze heeft net de metro gemist en gaat daarom met de bus. Onderweg ontvangt ze een vreemd sms-je van haar ex, Mimoun. Eenmaal op haar werk aangekomen, voelt ze de paniek van de mensen om haar heen. Tara heeft nog geen idee wat er aan de hand. Er blijkt een aanslag gepleegd te zijn. Vanaf dat moment kijkt Tara terug op haar relatie met Mimoun.

Ik ben niet zo onder de indruk van het boek. Ik vind het een oppervlakkig verhaal met weinig diepgang. Het is m.i. meer een boek voor 12-jarigen. Het is gewoon een leuk verhaal om even te lezen. Het is geen verhaal wat je aan het denken zet. De gebeurtenissen zijn voorspelbaar. Ik zou het niet zo snel aanraden aan mensen van mijn leeftijd.

Deze recensie is geschreven door Sanne Jakobs, 18 jaar, 1e jaars studente aan de pabo te Alkmaar
Reggae in de sneeuw / Marit van der Meulen / Uitgeverij Elikser / 2011 / 173 pag. / ISBN 9789089543080

No Comments

Post a Comment