Pia is 22 jaar en is net afgestudeerd. Er staat haar een spannende tijd te wachten, want haar leven als ‘volwassene’ gaat nu echt beginnen. Ze woont met vier vriendinnen in New York en heeft een baan bij een pr-bureau. Om dit alles te vieren geeft ze een housewarming. De housewarming loopt alleen een beetje uit de hand. Pia belandt in bed met de broer van een huisgenootje en ze wordt de volgende dag opgebeld door haar baas die haar meedeelt dat ze is ontslagen. Er staat namelijk een foto van haar op Facebook waarop ze topless aan het dansen is met een fles Captain Morgan-rum in haar hand. En laat Captain Morgan nou net een klant zijn van het pr-bureau waar Pia sinds een week werkt.

Pia raakt lichtelijk in paniek. Zonder baan kan ze haar huur niet betalen en als klap op de vuurpijl geven haar ouders haar acht weken de tijd om haar leven weer op de rails te krijgen. Zo niet, dan moet ze mee naar Zwitserland. In een opwelling koopt ze een foodtruck waarmee ze gezond eten verkoopt en door New York rijdt. Pia werkt hard, leert dat vriendinnen erg belangrijk zijn en komt erachter hoe het is om op eigen benen te staan. Dit alles gaat gepaard met de nodige ups en downs.

Ik keek er erg naar uit om dit boek te lezen. De hoofdpersoon en ik hebben namelijk een aantal dingen gemeen: We zijn 22 jaar, net afgestudeerd en moeten nu op eigen benen gaan staan. Ik kon me dus erg goed verplaatsen in de hoofdpersoon. Pia loopt tegen zaken aan waar ik op dit moment ook tegenaan loop. Alleen zijn haar problemen net iets erger en net iets grappiger. Dit komt het verhaal ten goede, want anders zou het maar saai zijn.

Brooklyn Girls is naar mijn mening een echte chicklit. Het leest lekker weg, er zit een flinke dosis humor in, een flinke dosis mannen en een flinke dosis vriendschap. Een perfect boek om in de zomervakantie te lezen. Het is luchtig en je wordt er vrolijk van.

Deze recensie is geschreven door Sonja den Haan, 22 jaar, student “Media, Informatie & Communicatie” aan de Hogeschool van Amsterdam.
Brooklyn girls-Pia / Gemma Burgess / vertaald door Ineke van Bronswijk / Uitgeverij Luitingh Sijthoff / 2014 / 304 pag. / ISBN 9789021809434

No Comments

Post a Comment