Er was eens een meisje van glas…
Kleine Eva zoekt vergetelheid in de armen van de beheerder van het revalidatiecentrum. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: Situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Eva’s leven is dan ook niet makkelijk. Haar tweelingzus Hanna, de enige persoon waarbij zij zich als één geheel voelt, is vermist en haar moeder leeft sinds de verdwijning in een waas. Flo, Strijdvloed en de oude jonkheer Kampvliet van Beurden hebben net zoals kleine Eva geen makkelijk leven. Door een fascinerend verhaal zijn zij allemaal met elkaar verbonden, ook al weten zij dit zelf niet.

Meisje van glas is een duister ‘sprookje’. Een verhaal waar veel van de momenten die voorkomen onverwachts zijn. Ook al lees je wat er staat, je zult het niet meteen geloven. De fantasie die Frank Gunning heeft gebruikt om dit boek te schrijven is bewonderenswaardig. Zelden zal je een boek lezen waarbij je verwachtingen zo vaak overtroffen worden. Het boek is zeer indrukwekkend geschreven. Het verhaal fascineert, het sleept je mee en de verhaallijn is bijzonder goed. Het verhaal is geschreven in vier delen: het eerste deel gaat over Hanna, Eva’s vermiste tweelingzus, het tweede deel wordt verteld door Flo, eenzaam levend in een souterrain onder een kraakpand, het derde deel wordt verteld door de oude jonkheer Kampvliet van Beurden, wiens zoon duivels en verwaarloosd is, en het laatste deel wordt verteld door kleine Eva, het meisje van glas. Meisje van glas is een boek dat je gelezen móet hebben. Het is een verhaal dat zowel duistere kanten bevat als hele mooie momenten. En het meisje van glas leefde nog lang en gelukkig. Of toch niet?? Om dat te weten zul je hem toch echt zelf moeten lezen…

Zie ook een eerdere recensie van Meisje van glas door Fran Verdeyen
Deze recensie is geschreven door Kelly Scheffer, 19 jaar, student aan de IPABO te Alkmaar.
Meisje van glas / Frank Gunning / Uitgeverij Querido / 2014 / 256 pag. / ISBN 9789021455976

No Comments

Post a Comment