Salla Simukka is nog geen 35, maar nu al de meest bekroonde Finse schrijver aller tijden. Haar imponerende Young Adult-tweeluik Spoorloos en Een andere wereld won de prestigieuze Topelius Prize voor het beste Finse jeugdboek. En de meeslepende Snow White Trilogie bezorgde haar de Finland Prize 2013, uitgereikt door het Finse Ministerie van Cultuur. Simukka is een wereldwijd fenomeen: de rechten van haar boeken zijn al in 46 landen verkocht.

Ik heb je bekeken.
Ik heb je bekeken zonder dat je het wist.
Ik heb ieder gebaar en iedere uitdrukking van je geobserveerd.
Jij dacht dat je onzichtbaar en onopvallend was, maar ik heb alles gezien wat je doet.
Niemand kent je beter dan ik.
Ik ken je beter dan jij jezelf kent.

Ik weet alles van je.

uit Zwart als ebbenhout

Haar nieuwe boek, Zwart als ebbenhout, is het laatste en spannende deel van de Snow White Trilogie, de Young Adult versie van de Stieg Larsson boeken. De reeks is donker, maar blijft altijd een sprankje hoop bieden. “Ik denk dat Lumikki een buitenbeentje is” zegt Salla over haar hoofdpersonage. “Iedereen voelt zich weleens ‘anders’, vooral als je jong bent. Toch kunnen we ook juist kracht vinden in het feit dat we uniek zijn. Ik hoop lezers aan te moedigen om te zijn wie ze zijn.”

Salla Simukka komt naar Vlaanderen en naar Nederland!
Van 31 oktober tot en met 5 november zal Salla een bezoekje brengen aan lezers (o.a. op het Gregorius College in Utrecht), boekhandels in Nederland en Vlaanderen en de Boekenbeurs in Antwerpen voor signeersessies. Met als hoogtepunt een echt sprookjesfeest in Pand Noord in Amsterdam. Voor dit laatste event op 5 november kun je nog steeds aanmelden via patty@clavisbooks.com. Haal je mooiste sprookjeskostuum maar boven, want een sprookjesachtige dresscode is verplicht!
Bloggers kunnen haar op dinsdag 4 november om 16.00 uur ontmoeten tijdens een speciale bijeenkomst bij Boekhandel H. De Vries in Haarlem.
En voor alle lezers die met Salla zelf in gesprek willen is er op donderdag 6 november vanaf 16.00 uur een speciale “Feel Good Meet & Greet” georganiseerd in Coffee Corazon in Amersfoort. Corazon staat bekend om haar topkwaliteit koffie, thee en hapjes, die geserveerd worden in een sfeervolle omgeving waar je altijd gelijkgestemden ontmoet. Daar ontvangen we Salla rondom een grote tafel en kun je gewoon direct met haar in gesprek gaan. Voor meer info over deze laatste Meet & Greet mail je naar info@speelboek.nl.

No Comments

Post a Comment