De vallei is een thrillerserie die gericht is op Young Adults. Het is een van de weinige series die mij echt op het puntje van mijn stoel laat zitten en ervoor zorgt dat er haast kippenvel op mijn armen staat vanwege de spanning. De storm volgt een groepje elitejongeren op Grace College, dat in een afgelegen vallei van de Rocky Mountains ligt. Het groepje van acht jongeren heeft allemaal iets te verbergen, maar samen proberen ze er ook achter te komen wat er dertig jaar eerder is gebeurt toen een groepje studenten verdween. In dit derde deel van de serie gaan Chris, Julia, Rose, Benjamin en Debbie weg uit de vallei als ze een paar dagen vrij hebben, maar door een sneeuwstorm die ervoor zorgt dat ze een ongeluk krijgen, worden ze gedwongen terug te gaan naar Grace College. Hier blijkt zoals verwacht de storm niet het enige gevaar.

De spanning waarop ik hoopte, komt gelukkig in dit deel weer naar voren. Het knappe van Krystyna Kuhn is dat ze ervoor kan zorgen dat dingen die eigenlijk heel normaal zijn ineens doodeng lijken. Door de manier waarop ze dingen beschrijft krijg je het gevoel alsof er elk moment iets uit een horrorfilm kan gebeuren, terwijl je weet dat dat niet kan. Hierdoor trekt ze je makkelijk het verhaal in en wil je het boek niet wegleggen. Daarnaast vallen er steeds meer puzzelstukjes over de verdwenen studenten op hun plek, maar worden er ook weer nieuwe vragen opgeroepen. Ondanks dat het een tijdje geleden is dat ik deel 2 heb gelezen, had ik weinig moeite om me alles weer te herinneren.

In dit deel leren we ook weer een ander personage beter kennen. De focus ligt vooral op Chris en daarnaast een beetje op Debbie. Hoewel Chris niet een van mijn favoriete karakters was in de vorige boeken en hij niet als een fijn personage op me overkwam, vond ik het totaal geen probleem om over hem te lezen in dit deel. We komen te weten wat Chris heeft meegemaakt en daardoor beginnen zijn acties uit de vorige boeken ook logischer te worden. Debbie leren we ietsje beter kennen, maar haar aandeel in het boek is niet groot. Wel zorgt het feit dat ze psychisch onstabiel is voor een extra laag spanning in het verhaal, omdat je niet meer weet wat echt is en wat Debbie verzint.

Een sterk vervolg in een van mijn lievelingsseries, de spanning was weer hoog en ik vond het leuk dat de focus weer op andere personages lag, dat ik hierdoor steeds beter leerde kennen. Ik wil graag verder lezen in deel 4 en hopelijk komen er dan weer wat puzzelstukjes over de verdwenen studenten boven tafel.

Deze recensie is geschreven door Jacoline Maes, 17 jaar, uit Bleiswijk. Jacoline, 6 VWO leerling aan het Melanchthon Bergschenhoek, schrijft ook over boeken op haar eigen blogsite Wereld achter woorden.
De Storm / Krystyna Kuhn / vertaald door Corry van Bree / Uitgeverij Pimento / 2012 / 270 blz. / ISBN: 9789049925383

No Comments

Post a Comment