De dag begint heel doodgewoon. Je gaat naar school, maar je voelt je niet zo heel erg goed, je bent een beetje ziek en moet veel hoesten. En opeens zie je een zoeker van de plaatselijke vampierschool. Hij is iemand aan het zoeken. Tot je schrik zie je dat hij bij jouw kluisje staat. Hij ziet en roept je en opeens heb je een barstende hoofdpijn. Wanneer die hoofdpijn wegtrekt kijkt je beste vriendin je aan met een lijkbleek gezicht. Je bent ‘gemerkt’. Je weet zelf niet wat je er mee moet doen en je gaat naar huis in de hoop dat je moeder je begrijpt. Niets is minder waar. Je krijgt knallende ruzie met je moeder en haar nieuwe man. Je loopt weg naar je oma en die brengt je naar ‘Het huis van de nacht’, de vampierschool. Je weet nu dat heel je leven gaat veranderen.

Dit overkomt de zestienjarige Zoey Redbird. In Het huis van de nacht maakt ze nieuwe vrienden, maar ook nieuwe vijanden. Ze leert er ook alles over het vampier-zijn en hoe het allemaal precies zit. In het begin vind ze het een beetje eng, maar alles blijkt heel erg mee te vallen, en ze ontdekt dat heel veel dingen over vampiers gewoon niet waar zijn. Zodra ze daar op school zit ontdekt ze dingen die ze eigenlijk liever niet wou weten, maar haar godin heeft haar gezegd de duisternis staat niet altijd gelijk aan kwaad en licht niet altijd het goede brengt. Wat bedoelt de godin hiermee? En wat heeft Zoey hiermee te maken?

Dit boek ben ik begonnen met lezen doordat een vriendin zij dat ik dit boek echt moest gaan lezen. Ik heb dit boek toen gelezen en ik heb hier echt totaal geen spijt van gehad. Man, wat een geweldig boek is dit! Als je van dingen als fantasy en vampiers houd, dan is dit echt een aanrader. Je valt meteen midden in het verhaal, maar niet op een vervelende manier. Je krijgt hoe verder je leest hoe meer informatie, waardoor het boek heel makkelijk te lezen is. Dit boek vond ik heel erg moeilijk weg te leggen, omdat je gewoon wilt weten wat er met Zoey gaat gebeuren. Op een gegeven moment zat ik zo in het boek dat ik eigenlijk precies dezelfde emoties voelde als Zoey. Het boek is op zo’n goede manier geschreven dat je echt gewoon meevoelt met de personages. Als je een mooi en meeslepend boek zoekt is dit echt een aanrader om te gaan lezen!

Deze recensie is geschreven door Kim van de Logt, 19 jaar. Kim studeert aan het Helicon in Nijmegen en volgt daar de opleiding Paraveterinair.
Verkozen / P.C. Cast & Kristin Cast / vertaling door Henry van Gulik en Ingrid Tóth / Uitgeverij De Boekerij / 2009 / 318 pag. / ISBN 9789022561706

No Comments

Post a Comment