Flame van Bernice Berkleef vertelt het verhaal van Moon, een zeventienjarig meisje die bij haar oom en tante woont. Haar ouders zijn op jonge leeftijd om het leven gekomen bij een ongeluk en dit zorgde ervoor dat ze van Amerika naar Nederland moest verhuizen om bij haar moeders broer te gaan wonen. Haar tante, maar vooral haar oom, behandelen haar slecht. Ze moet veel klusjes doen, zoals boodschappen en schoonmaken, en haar oom vind het soms ook nodig om haar met harde hand te laten merken dat hij haar helemaal niet in zijn huis wil hebben.

Moon’s toekomst ziet er grauw uit, totdat een grote familie verhuist naar het dorp waarin zij woont. Maar dit is geen gewone familie: het zijn allemaal Goden. De Goden leven al jaren op aarde om de mensen te helpen en te beschermen. Ze zijn naar Moon’s dorp verhuisd omdat het mysterieuze Orakel hun een vage aanwijzing gaf dat hun vijanden zich daar wel eens konden verstoppen. Amor, de God van de liefde, is gekozen om de school in de gaten te houden en daar ontmoet hij voor het eerst Moon. Hij heeft onmiddellijk medelijden met haar en probeert haar te betrekken bij de rest van de klas, maar in eerste instantie wil Moon daar niets van weten. Ze denkt dat Amor gewoon een of andere irritante, knappe, rijke jongen is die haar uiteindelijk weer zou laten vallen. Toch leren ze elkaar kennen en worden ze verliefd, iets wat verboden is tussen mensen en Goden. De Goden familie moet nu niet alleen hun vijanden zo snel mogelijk opzoeken, ook moeten ze de relatie tussen Moon en Amor verborgen houden voor de andere families.

Flame is het eerste boek in de Divine Saga en het is een interessant begin van de rest van de serie. Het verhaal is redelijk vlot verteld en er is veel afwisseling tussen het verhaal zelf en de uitleg van de mythologie. De mythologie zelf vond ik leuk, omdat het weer wat anders is dan de standaard verhalen. De Goden in Flame hebben allemaal hun eigen specialiteit en gebruiken een soort van ‘lichaamskracht’ om mensen positieve energie te geven. Ook de uitleg van hun vijanden, de Titanen, is goed ondergebracht in het verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit zowel Moon’s als Amor’s standpunt. Een wisselend perspectief zorgt er meestal voor dat de lezer veel meer informatie krijgt. In dit geval werd er vooral erg veel herhaald; hoofdstukken vertelden dezelfde scenes van de beide kanten en dit zorgde soms voor onnodige stukken tekst. Flame is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van mythologische verhalen met zowel actie, romantiek als de exploratie en progressie van personages.

Flame / Bernice Berkleef / Uitgeverij Gigaboek / 2014 / 437 pag. / ISBN 9789085483694

No Comments

Post a Comment