Josephine Angelini – schrijfster van de Starcrossed trilogie – heeft weer een nieuwe serie op de agenda gezet. Deel 1 – Trial by Fire – is ondertussen al uitgekomen en het belooft weer een mooi avontuur te worden!

Trial by Fire gaat over Lily Proctor die bijna overal allergisch voor is. Ze loopt rond met een constante koorts en haar allergische reacties komen steeds onverwachts weer tevoorschijn. Ze is altijd al op zichzelf geweest, vooral nadat haar moeder een beetje als ‘dorpsgek’ werd verklaard. Haar beste vriend kent ze al jaren en stiekem vindt ze hem ook al net zolang leuk. Dan komt ze erachter dat hij haar ook leuk vindt! Geweldig toch? Inderdaad, totdat ze besluit naar een feestje te gaan en hem ontdekt in de badkamer… met een ander meisje. In haar paniek en boosheid wenst ze dat ze ergens anders was en haar wens komt uit…

Eerst woonde Lily nog in het hedendaagse Salem, Massachusetts, nu loopt ze rond in een toekomstig equivalent van die stad waar magie en heksen nog steeds bestaan en de regels uit maken. Ze wordt aangesproken als Lady en meegevoerd naar het kasteel waar ze zichzelf ontmoet. De Lillian van het heksen Salem heeft de gewone Lily naar haar eigen wereld gebracht, maar de reden is nog onbekend. De gewone Lily – die niet begrijpt wat er aan de hand is – vlucht en belandt bij de rebellen die tegen de magie van Lillian zijn. Ze moet ze zien te overtuigen dat zij de ‘goede’ versie is, zodat ze haar kunnen helpen terug te gaan naar haar eigen wereld.

Trial by Fire begint redelijk langzaam met het introduceren van Lily en haar vele allergieën, maar zodra ze belandt in het andere ‘Salem’ volgen de gebeurtenissen elkaar razend snel op. Waar we in onze wereld vooral veel aandacht besteden aan wetenschap, is dit in het toekomstige Salem verboden en is magie de enige manier om dingen gedaan te krijgen.

De manier waarop de magie en het gebruik ervan is uitgelegd en uitgebeeld is geweldig gedaan door Josephine; de basis is gelegd, maar er is ook nog ruimte om in de volgende delen er nog meer over te weten te komen.

Trial by Fire is een spannend en interessant begin van een nieuwe serie en is aan te raden aan iedere fan van Josie, fans van magie en iedereen die een nieuw soort van time/world travel wil ontdekken.

Trial by Fire / Josephine Angelini / gelezen in de engelstalige editie van Macmillan Publishers / 2014 / 374 pag. / ISBN 9781447260820

No Comments

Post a Comment