Marion werkt als freelance webdesigner en doet in haar vrije tijd aan kickboksen. Door gebeurtenissen uit haar verleden houdt ze mensen zo veel mogelijk op afstand. Haar vriendin Dana moet voor haar werk naar het buitenland en vertrouwt Marion haar twaalfjarige dochter Chavi toe. Het meisje zit op het internaat van een eliteschool in een bosrijke omgeving. Al snel heeft Marion het gevoel dat het daar niet veilig is. Dan wordt er in de school een moord gepleegd. Slaagt Marion erin om Chavi te beschermen? Of zal ze dezelfde fout maken die ze vroeger al heeft gemaakt?

Ik heb De toeschouwers in een dag uitgelezen. Het is een boek dat je echt niet weg kunt leggen en waar je door de steeds onverwachte wendingen in het verhaal wil weten hoe het verhaal zal eindigen.

Het is een heel mooi verhaal, verteld vanuit verschillende personen. Hierdoor krijg je een steeds beter beeld van wat er zich op het internaat afspeelt en je leert de personen in het boek hierdoor steeds beter kennen. Tot op de laatste bladzijde van het boek ontdek je nieuwe dingen. Telkens als je denkt dat je doorhebt hoe iets in elkaar zat dan gebeurde er iets waardoor het verhaal veranderde.

Marion is een vrouw die in het begin van het verhaal een beetje geheimzinnig is, je weet niet veel over haar, maar je weet wel dat ze al veel dingen heeft meegemaakt. Gaandeweg leer je steeds mee over Marion en haar motieven om in het internaat, waar Chavi woont, te gaan werken. Chavi is het er niet mee eens dat Marion in het internaat komt werken, want ze zit er niet op te wachten dat de vriendin van haar moeder haar zo in de gaten houdt. Maar of dat nodig is…

Deze recensie is geschreven door Rielke LeMair, 22 jaar, student leerkracht lager onderwijs aan de Hogeschool te Leuven.
De toeschouwers / Hilde Vandermeeren / Uitgeverij Q / 2014 / 272 pag. / ISBN 9789021455938

No Comments

Post a Comment