“We dachten dat het ergste voorbij was. Na tien jaar waren we eindelijk herenigd en ontdekten we de waarheid over ons verleden. We trainden en werden elke dag sterker. Maar we hadden nooit gedacht dat de Mogadoren een van onze eigen Gardes tegen ons op zou zetten. En nu is Acht Dood. Ik zou alles doen om hem weer terug te brengen. Mijn hele leven ben ik al voor de Mogadoren op de vlucht – ze hebben alles van me afgenomen. maar dat houdt nu op. De strijd gaat door, en ik zal niet rusten voor ik ze allemaal vernietigd heb”.

Het leek wel jaren te duren, zo erg keek ik uit naar het vijfde deel uit de Lorien Legacies en het vervolg op dus De Val van Vijf. Ondertussen was de verhaallijn al aardig weggezakt en was ik bang dat ik De Wraak van Zeven niet zou waarderen. Ik had het fout, en flink ook! Ik heb genoten van De Wraak van Zeven en kon het boek niet meer weg leggen. Van de voorkant tot de achterkant heb ik dit boek verslonden en boeide me elke pagina. Tot mijn verbazing kwam alle vergeten informatie van de vorige boeken weer naar boven en was het helemaal niet moeilijk om in het verhaal te komen. Het enige wat ik in het begin moeilijk vond was dat ik niet wist uit wiens perspectief het verteld werd, er stond namelijk geen naam boven het hoofdstuk. Gelukkig had ik na een paar hoofdstukken door wie de vertellers van dit deel waren aangezien ze makkelijk te onderscheiden waren.

Het leuke aan de Lorien Legacies is dat er zoveel verschillende en uiteenlopende personages in zitten. Ook in dit boek is er een breed scala aan hoofdpersonen die allemaal een even belangrijke rol in het verhaal spelen, ze zijn goed vertegenwoordigt. Normaal hou ik niet erg van mannelijke vertellers maar in deze boeken heeft me dat nooit uitgemaakt en is het juist een frisse afwisseling. Alle personages zijn goed uitgewerkt en diepgaand. De personages maken logische besluiten en zijn goed uit elkaar te houden.

Niet alleen zitten er zoveel uiteenlopende personages in maar lopen ook de thema’s uiteen. Alles wat er in een goed Young Adult boek hoort te zitten: spanning, avontuur, vrienden, verraad en liefde. Er is voor iedereen wel wat wat dit boek zo leuk maakt. In De wraak van Zeven begint de strijd waarnaar is opgebouwd in de voorgaande boeken eindelijk en het wordt zeer levendig beschreven. Ik kon een goed beeld scheppen bij het verhaal, iets wat ik erg prettig vond.

Tenslotte: ik vind De Wraak van Zeven het spannendste deel uit de gehele serie en het open einde heeft me heel erg nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg. Ik kijk er erg naar uit. Ik kan niet wachten! Jammer genoeg zal dat wel moeten… Misschien moet ik in de tussentijd alle boeken maar eens opnieuw gaan lezen. De Lorien Legacies is zeker een van mijn favoriete series!

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 17 jaar, Havo-leerling in het eindexamen jaar van het Nuborgh College Lambert Frackens te Elburg. In haar vrije tijd schrijft Saskia graag verhalen en houdt ze een Instagram pagina bij over haar leesavonturen op @SaskiaReads
De Wraak van Zeven / Pittacus Lore / Vertaald door Joost van der Meer en William Oostendorp/ Uitgeverij A.W Bruna / 2015 / 256 pag. / ISBN 9789400505476

No Comments

Post a Comment