Nowhere But Here is geschreven door Katie McGarry. Het boek is deel van haar nieuwe serie en verteld het verhaal van de zeventienjarige Emily. Emily heeft haar hele leven in Florida gewoond met haar moeder en de man die haar adopteerde. Voor zover ze weet is haar biologische vader een man die ze sinds haar tiende twee weken ziet tijdens de zomer. Haar vader maakt deel uit van een motorclub, de Reign of Terror, en voor zover Emily weet verkoos Eli de club boven haar. Maar wanneer een bezoek aan haar vader uitloopt op een verlengde zomervakantie met haar familieleden waarvan ze niet eens wist dat ze ze had, wordt één ding heel duidelijk; niets is wat het lijkt.

Dan is er nog Oz, die maar één ding wil: lid worden van de Reign of Terror. Ze zijn de goede mannen, ze beschermen elkaar en zijn een familie. En terwijl Emily in de stad is zal hij dat aan haar bewijzen. Wanneer haar vader hem vraagt om haar te beschermen tegen een rivale club die een appeltje met ze te schillen heeft, weet Oz dat dit de kans is om zijn droom waar te maken. Maar waar hij geen rekening mee houdt is dat Emily die droom in het duigen kan laten vallen. Er is niemand die ze samen wil hebben, maar soms is de juiste persoon de persoon waarvan je het het minst verwacht en is de weg die je het meest beangstigt juist de weg die je thuis brengt.

Ondanks dat ik haar andere serie nog niet gelezen heb, ondanks dat deze al geruime tijd op mijn TBR lijst staat en ik er toch echt wel naar uit kijk om deze te lezen, had deze mijn interesse van af het eerste woord. Ik hou van romantische verhalen en deze was anders dan anderen. Na dat gezegd te hebben kan ik zeggen dat ik eerder dit jaar een kort verhaal las over een motorclub, maar deze is toch wel anders en nam niets van de ervaring weg.

Het is geen verrassing dat ik van dit soort verhalen hoor, contemporary romance is toch een genre waar ik snel naar grijp als ik iets leuks wil lezen, maar dat is niet alles wat ik leuk vond aan dit boek. Het boek was gevuld met gezonde spanning, geheimen en het uitvinden van die geheimen en andere dingen die me zo meegrepen in het verhaal dat ik niet kon wachten om het boek uit te lezen. Wat giga jammer was omdat door een drukke week het betekende dat ik langer over het boek deed dan dat ik gewend ben van mezelf en waar ik in eerste instantie van uit was gegaan.

Na dat gezegd te hebben, moet ik wel zeggen dat het boek een beetje langzaam op gang kwam. Terwijl we al vanaf het begin weten dat Emily uiteindelijk bij Oz terecht koment en dat er een geheim in haar verleden is, komen we niet achter de waarheid totdat we bij het einde van het boek zijn. En waar ik een goede build-up helemaal niet erg vind, was het op sommige momenten traag en had ik het idee dat het beter geschreven had kunnen zijn. Dit is de enige reden waarom dit boek vier van de vijf sterren heeft gekregen. Ik vond het geweldig, maar ik had het nog beter gevonden als het wat vlotter geschreven zou zijn!

Katie McGarry schrijft op een manier dit je in het verhaal meesleept en zonder dat je het doorhebt zit je midden in het verhaal en is er niets wat je kan doen behalve doorlezen totdat je aan het einde van het boek weer uit het verhaal kan klimmen. Dit zijn de boeken die ik leuk vind en de reden dat dit boek toch een plekje op mijn favorieten lijstje verdient.

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 25 jaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Blogger, Instagrammer en Boekenwurm. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.
Nowhere But Here / Katie McGarry / Harlequin Teen / 2015 / 496 pag. / ISBN: 978 37 321 1425

No Comments

Post a Comment