From a Distant Star was een van de vele boeken die ik dit jaar wilde lezen om het unieke thema.
Ik begon een beetje twijfelachtig, met name omdat de relatie tussen de hoofdpersonen zo ontzettend hecht is dat het in mijn ogen een beetje onrealistisch was. Lucas heeft kanker en iedereen heeft de hoop opgegeven. Maar zijn vriendin Emma heeft alles aan de kant geschoven om bij hem te zijn, ten kosten van school en tot de irritatie van Lucas ouders toe.
Toch begon ik langzaam sympathie voor Emma te krijgen en speelt de kanker niet langer de hoofdrol (nog wel een belangrijke rol) maar komt ook Lucas in het spel.
Op sommige punten moest ik best wel lachen. Lucas maakte soms nogal droge grappen, of nou ja grappen, hij nam dingen serieus, wat het enorm grappig maakte. Okay, ik ga een tipje van de sluier geven om mijn punt te verduidelijken, Lucas is niet de echte Lucas en om die reden spreekt hij weinig en begrijpt hij sommige contexten en grappen niet. En dat betekent dus dat hij bijvoorbeeld zijn vriendin Regina noemt, omdat ze veel gelijkenissen vertoond met Regina George van de film Mean Girls.
In het verhaal is er een best wel lastig dilemma wat het voor mij een fijn en spannend boek maakte. Ik had geen idee wat er zou gaan gebeuren en hoe het zou eindigen. In de meeste gevallen was dus alles wel een verassing. De laatste pagina’s had ik het gevoel dat ik geen vrede zou krijgen met het einde en was ik al langzaam erg emotioneel aan het worden.
Maar het echte einde maakte alles goed: iets wat eerder in het boek genoemd werd kwam terug en gaf me een stortvloed van extra emoties.
Het lijkt alsof er geen tussenweg is: ik kan een boek niet leuk vinden of juist geweldig (met de gebruikelijke emotionele stortvloed). From a Distant Star is in ieder geval een boek dat zich waardig heeft getoond en een plekje in mijn hart heeft verdiend . Overigens raad ik het dus ook sterk aan als mijn vrienden om een leuk boek vragen.

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 17 jaar en student Engels aan Windesheim in Zwolle. In haar vrije tijd schrijft Saskia graag verhalen en blogt ze op Saskia’s Bookshelf over boeken en meer.
From a Distant Star / Karen McQuestion / Skyscape / 2015 / 272 pag. / ISBN 9781477830178

No Comments

Post a Comment