Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Toen ik Seeker ik huis kreeg, had ik gemengde gevoelens over het boek, vooral omdat ik geen idee had welke kant het op zou gaan. De laatste tijd lees ik steeds meer Young Adult boeken met een vleugje fantasie en actie en ik begin het al aardig leuk te vinden. De schrijver heeft een soort wereld gecreëerd waar historie en heden samen komen. Seeker was een dik boek en ik had meteen al door dat het even zou duren voor het uit zou zijn, toch was het achteraf een leuk boek.

Terugkomend op de wereld waarin het zich afspeelt; in het begin was het even verwarrend. Ik kon er geen specifieke tijd aan knopen waarin Seeker zich kon afspelen. Er worden stoere wapens gebruikt en de hoofdpersonen leven afgezonderd van de bewoonde wereld. Toch komen er later stukjes in Seeker voor waaruit blijkt dat het zich toch een beetje rond deze tijd afspeelt. Eerlijk gezegd denk ik dat er niet echt een vaste tijd aan vast zit. Het laat zich compleet aan de fantasie over.

De hoofdpersonen zijn in het begin van het boek allemaal rond de 15 à 16 jaar oud. Vervolgens gebeurt er iets en springen we als lezer 18 maanden vooruit in de tijd. Alle personages hebben een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en leven compleet andere levens. Ik vond het zelf best spannend om vanaf daar het verhaal zich te zien opbouwen. Nog een bonus; het verhaal wordt uit vier verschillende perspectieven vertelt.

Er zit heel veel mysterie en actie in Seeker. In principe vloog ik door de hoofdstukken heen ook al was het, zoals ik al noemde best een dik boek. Heel erg is dat natuurlijk niet, want dan kan ik voor de verandering eens wat langer doen over een boek. Het is namelijk best zonde om een boek zo in een keer uit te lezen.

Aangezien ik best wel fan ben van de tv serie Outlander en ik Schotland een heel mooi land vind was het echt een pluspunt dat Seeker zich voor een deel in Schotland afspeelt. Ik ben nog nooit in Schotland geweest maar dankzij de manier waarop de schrijver het beschreef leek het wel alsof ik precies wist hoe het eruit zag. Het is dan ook een heerlijk boek als je even weg wilt uit de realiteit en je in Schotland wil wanen.

Al met al vond ik Seeker een vermakelijk en leuk boek. Het is niet een van mijn favorieten boeken maar aangezien het een originele verhaallijn en toch wel een spannend einde heeft ben ik heel benieuwd naar het vervolg.

Deze recensie is geschreven door onze gastblogger Saskia Peeters.

Seeker / Arwen Elys Dayton (Vertaald door Maria Postema)/ Van Goor/ 2015 / 384 p. / ISBN 9789000329939

 

No Comments

Post a Comment