Na de Labyrintrenner, De schroeiproeven en De doodskuur, is nu de eerste Prequel ‘De moordopdracht’  uitgekomen. Ik was erg nieuwsgierig geworden naar meer informatie, nadat ik de 3 hoofdboeken had uitgelezen. Wat speelde er zich nu af voordat het hele gebeuren waarin de hoofdpersonen terecht zijn gekomen van start ging.

In dit boek blik je als het ware terug in de tijd dat de aarde geteisterd werd door zonnevlammen. De hoofdpersonages Mark en Trina in deze prequel hebben het overleeft en tijdens de nasleep hiervan, krijg je telkens een soort flashbacks te zien over deze periode, wat voor invloed dit allemaal heeft gehad op het huidige tijdperk. Het idee dat het leven dat je kent op aarde, ineens niet meer bestaat en het leven alleen nog maar uit overleven bestaat. Het lijkt alsof ze het ergste achter de rug hebben, maar dan blijkt zich er een nog veel groter probleem voor te doen. De aarde komt in de ban van een onheilspellend virus, waar iedereen uiteindelijk mee besmet lijkt te raken. Het ziet er naar uit dat de mensheid hiermee wordt vernietigd. Maar voor dat dit zover is, beginnen de besmette mensen allerlei symptomen te krijgen en raken ze buiten zichzelf.  Mark en Trina proberen met een klein gezelschap een weg te vinden, die hun uiteindelijk brengt bij  een mogelijke oplossing. Ze zijn ervan overtuigd dat er een mogelijkheid is om het virus tegen te gaan. Zeker wanneer ze een klein meisje opnemen in hun groep, die immuun lijkt te zijn voor het virus. Tijdens deze toch komen ze in beangstigende situaties terecht, waarbij ze niemand kunnen vertrouwen. Zelfs in hun selecte reisgroepje, moeten ze keuzes maken als er aantal symptomen beginnen te  vertonen en steeds minder voor rede vatbaar zijn. Het is een bizarre strijd en zoektocht over wat er voor af is gegaan, voor het ontstaan van Wicked, De laar en de testen die Thomas later zal doorstaan.

Het boek was iets anders dan ik had verwacht. Ik had gedacht ook meer kennis te maken met ‘de laarders’ , over hun jeugd en hoe het hele Wicked gebeuren was opgebouwd. Maar ook dit boek blijft ‘onmisbaar’ voor de echte labyrintrenner fan, als je gewoon meer wilt weten over het verhaal. Er wordt naar mijn idee wel veel meer in gevochten en vermoord en dit ook grotendeels uitgebreid beschreven, wat mij iets tegenviel, omdat ik persoonlijk meer interesse heb in het verhaal eromheen. Ik ben zeker benieuwd naar meer informatie en hoop dat er snel weer een boek van deze serie uitkomt.

Deze recensie is geschreven door Marion Poeste Thomas. Door meerdere chronische ziektes heb ik een wajong uitkering en is gewoon werk voor mij niet mogelijk. In mei 2013 is mijn eerste boek uitgekomen ‘Ademloos verlangen’ onder mijn meisjes naam Marion Thomas. Omdat schrijven en lezen mijn grootste hobby’s zijn, lees ik veel recensie boeken.

De moordopdracht/James Dashner/Uitgeverij Querido/2015/365 blz./ISBN: 9789021458397

No Comments

Post a Comment