Rick Riordan komt met een nieuwe serie… Alleen dat had me al op het puntje van mijn stoel, maar wanneer ik hoorde dat het over de Noorse Goden zou gaan wist ik dat ik het moest lezen. Sinds ik zijn Percy Jackson boeken las, over de Griekse Goden, en later de Helden van Olympus serie, over de Griekse én Romeinse goden, was ik verkocht aan zijn schrijfstijl. Op de een of andere manier verwerkt Rick zijn boeken met grapjes (lees: vooral lekker veel sarcasme) en leest het als een trein.

Zijn nieuwe boek is dan ook niet anders dan de anderen. Magnus Chase and the Gods of Asgard, boek één heet The Sword of Summer, een titel die al vrij snel in het begin verklaart wordt door dat we worden meegenomen in een avontuur met hoofdpersoon Magnus.

Magnus Chase lijkt altijd in de problemen te zitten. Sinds zijn moeder’s mysterieuze dood woont hij alleen op de straten van Bosten, overleeft hij door zijn hoofd erbij te houden en altijd een stap voor de politie te blijven. Op een dag wordt hij gevonden door een man die hij nog niet eerder heeft ontmoet, zijn oom Randolph, een man waarvoor zijn moeder hem gewaarschuwd heeft. Zijn oom vertelt hem een een ongeloofwaardig geheim: Magnus is de zoon van een Noorse god.

De Viking mythes zijn waar. De goden van Asgard maken zich klaar voor de oorlog. Trollen, reuzen en monsters nog erger dan dat maken zich klaar voor Ragnarok; Doomsday. Om Ragnarok te voorkomen, moet Magnus de Negen Werelden doorzoeken naar een wapen dat al duizenden jaren niet meer te vinden is. Wanneer een aanval van de vuurreuzen hem voor een keuze stellen tussen zijn eigen veiligheid en de levens van honderden onschuldige mensen, maakt Magnus een fatale beslissing. Maar soms, soms is de enige manier sterven de enige manier om een nieuw leven te beginnen.

Mocht je mij een beetje kennen, dan weet je dat ik een groot fan ben van Marvel, waar Thor en zijn verhaallijn natuurlijk ook onderdeel van uit maken. Toen ik dan ook hoorde dat de volgende serie van Rick zich zou afspelen in de wereld van de Noorse Goden was ik direct enthousiast, want dit zou betekenen dat Thor en wellicht Loki ook een verschijning zouden maken en ik werd zeker niet teleurgesteld! Natuurlijk zien ze er niet uit als Chris Hemsworth en Tom Hiddleston, ze worden wel degelijk beschreven zoals ze in de literatuur ook gezien zouden worden. Thor als de knappe, maar gehavende God, Loki als de god van de leugens, precies zoals hij is, hij probeert Magnus te verleiden en naar zijn hand te zetten, maar of het lukt, daarvoor zal je toch echt zelf het boek op moeten pakken!

Daarbij komt dat ik door de boeken van Rick ontzettend veel leer over alle goden, de Griekse, Romeinse en dan nu de Noorse. Ik heb de serie over Egyptische Goden nog niet gelezen. De manier van schrijven zorgt ervoor dat de geschiedenis en verhalen van de goden goed verwerkt worden in het algehele verhaal, wat er voor zorgt dat het niet lijkt alsof je een les krijgt, maar dat je tijdens het lezen zoveel te weten komt over hoe de verschillende goden beschreven worden in de boeken.

Net als in Percy Jackson wordt er goed veel humor gebruikt ook al worden de personages bijna vermoord door de monsters of zitten ze in andere benarde situaties. Dit zorgt ervoor dat je zo snel in het verhaal zit dat je niet langer wilt stoppen met lezen. Ik heb langer over dit boek gedaan dan dat ik had willen doen, maar wanneer je druk bent met werken, moet je soms een boek laten liggen (hoe moeilijk dat ook is!!).

Mocht je de boeken van Percy Jackson al gelezen hebben en ze leuk gevonden hebben, dan raad ik je zeker deze nieuwe serie aan! Ik heb het een vijf van de vijf sterren geweest, en vind het jammer dat ik weer een jaar moet wachten op het volgende deel! Lees je graag in het Engels, dan kan je het boek nu al ophalen bij de boekhandel of online bestellen, maar lees je toch liever in het Nederlands lezen dan moet je nog iets langer geduld hebben. The Sword of Summer zal in januari 2016 verschijnen onder de naam; Het Verdoemde Zwaard, bij Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum.

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 25 jaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Blogger, Instagrammer en Boekenwurm. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.

Magnus Chase and the Gods of Asgard, Book 1: the Sword of Summer / Rick Riordan / Disney Hyperion / 6 Oktober 2015 / 512 pag. / ISBN: 978 14 2316 0915

No Comments

Post a Comment