Edgar Rai is in 1967 in het Duitse Hessisches Hinterland  geboren. Na de scheiding van zijn ouders heeft Rai op verschillende plaatsen vertoefd en is hij een jaar naar Amerika geweest. Rai is in 2001 begonnen als freelanceschrijver. Ondertussen heeft hij al twintig boeken op zijn naam staan. Zijn laatste boek is dit jaar uitgekomen en noemt ‘Berlin rund om die Uhr’. ‘Volgend jaar zomer’ ofwel ‘nächsten sommer’ in het Duits, is het dertiende boek dat hij geschreven en uitgebracht heeft. Rai heeft niet enkel als freelanceschrijver gewerkt maar onder andere ook als redacteur, basketbalcoach, scenarioschrijver en koorleider. Een veelzijdig persoon dus.

‘Het leven is een toverbal’ zegt Lillith.
Nee eerder een verrassingsei vertelt Zoë.

Lillith en Zoë zijn twee personages uit het boek ‘volgend jaar zomer’ van Egdar rai. Samen met Marc, Bernard en Felix beleven ze de roadtrip van hun leven.

Wanneer Felix te horen krijgt dat zijn oom is overleden en hij zijn huis in Zuid-Frankrijk erft, bedenken de vrienden zich geen seconde en springen in hun oranje Volkswagenbusje om het avontuur aan te gaan. Voor hun ligt de reis van hun leven! Onderweg komen ze Lillith tegen. Lillith is een beeldschone lesbienne die net verlaten is door de liefde van haar leven. Zoë heeft ook besloten om niet langer in Berlijn te blijven en haar vrienden te vergezellen op deze reis en ook Jeanne, die haar tragische leven wil ontvluchten, sluit zich bij hen aan.

Ze vallen van het ene avontuur in het andere, van bijna verdrinken in een diep, ijskoud meer in de onheilspellende gorge tot hals-over-kop moeten vluchten in een dorp waar ze ‘s nachts ravage hebben aangebracht (zoals beschreven staat op de achterflap van het boek). Het is dan ook niet onvermijdelijk dat de vrienden zichzelf, elkaar en het leven steeds tegenkomen (dit zowel op een positieve als op een negatieve manier), samen zijn ze opzoek naar de zin van het leven en de vraag: ‘wat is het leven?’.

In het begin vond ik het moeilijk om door het eerste stuk van het boek te komen. Er wordt verteld in de ik-vorm en er wordt met flashbacks gewerkt. Naarmate het boek vorderde en ik er steeds dieper in terecht kwam, werd ik gegrepen door het verhaal en wilde ik ook steeds verder lezen. Ik vind het mooi om te lezen hoe de vrienden zich steeds uit hun avonturen redden, hoe ze zich aan elkaar optrekken, hoe ze er voor elkaar zijn en hoe hun band steeds hechter en hechter wordt.

Onder deze link vind je de boektrailer van Nächsten sommer:

http://edgarrai.de/buecher-und-uebersetzungen/naechsten-sommer

Dit is de debuutrecensie van onze gastblogger Judith Linssen. Ze is opvoedster en werkt momenteel op een school voor motorisch gehandicapte kinderen. Naast haar werk volgt ze nog de postgraduaat seksuologische hulpverlening. Judith leest van jongs af aan al boeken en doet dit ook graag. Nu leest ze graag boeken in haar vrije tijd om haar gedachten wat te kunnen verzetten en om eens in een andere wereld te kunnen duiken;)

Volgend jaar zomer/Edgar Rai/Karakter Uitgevers B.V./2011/256 blz./ISBN: 9789061127765

 

No Comments

Post a Comment