In de wereld van de zeventienjarige Mare Barrows hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Red Queen staat al maanden op De New York Times besteller list en ruim daarvoor al op mijn to-be-read list. Telkens kwam er een ander boek dat voorrang kreeg. Vorige maand kocht ik eindelijk Red Queen en ik vind dat het met recht op de NYT besteller list mag staan.

Er zitten zoveel spannende elementen in Red Queen. Ik vond het heel fijn dat ik mezelf niet helemaal had verdiept in het boek zo dat ik geen idee had wat ik kon verwachten. Ik had geen idee welke kant het op zou gaan en waarom het Red Queen heet (Ik wist wel dat het met hun bloed te maken had). Het enige wat ik wist, was dat die plot twist steengoed moest zijn.

Na een paar hoofdstukken kon ik alleen maar doorlezen en had ik moeite met stoppen. Helaas moest ik de volgende dag werken dus heb ik me toch maar een beetje ingehouden. Toen ik weer de tijd kreeg om te lezen, heb ik aan een stuk door gelezen. Ik wist dus al dat er een plot twist in zat en ik zat de hele tijd te wachten tot die kwam. Ik was zelfs bang dat ik er al voorbij was en het dus toch niet zo goed was als men het deed lijken. Maar ik was er gelukkig niet voorbij! De plot twist was inderdaad steen goed.

De karakters zijn allemaal heel interessant en maken sterke ontwikkelingen door. Er was eigenlijk  geen enkel personage dat ik niet goed vond. Zelfs de bad guys waren leuk! Er zitten wel behoorlijk wat mensen in, soms was dat wat verwarrend. De schrijver is er erg creatief mee geweest.

Het verhaal is tijdloos. Er zijn wat moderne dingen zoals camera’s maar het meeste heeft toch wel wat weg van de middeleeuwen  of de tijd van aristocraten in Frankrijk. Ik vind verhalen waarin je zelf heel veel vrijheid krijgt met de periode waarin het zich afspeelt heel leuk.

Ik snap de hype er omheen echt wel, ik ben nu zelf ook een grote fan en kan niet wachten op het vervolg.

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 17 jaar en student Engels aan Windesheim in Zwolle. In haar vrije tijd schrijft Saskia graag verhalen en blogt ze op Saskia’s Bookshelf over boeken en meer.

Red Queen / Victoria Aveyard / 2015 / Harper Teen / 400p. / ISBN 9780062310637
Dit boek is in het Nederlands onder de titel Rode Koningin verschenen bij Cargo / De Bezige Bij

No Comments

Post a Comment