The Fault in Our Stars meets The Hunger Games met achterin een exclusief bonusverhaal. De behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en depressie ligt op de loer. Lukt het ze om aan de leugens en geheimen te ontkomen, of vallen ze ten prooi aan het Programma? Lees het in dit ijzingwekkende vervolg.

Soms, als het al een tijd geleden is dat ik het eerste boek heb gelezen, heb ik nog wel eens moeite met het herinneren van het einde van het betreffende boek. Dit keer was dat ook het geval en begon ik panisch met het lezen van de laatste paar hoofdstukken van deel 1. Uiteindelijk, toen ik doorhad dat het eigenlijk nergens op sloeg wat ik aan het doen was, begon ik in De Behandeling, hopend dat ik het nog zou begrijpen. Suzanne Young heeft me met haar schrijfstijl toch snel weer er bovenop geholpen, en al snel kon ik me het meeste weer herinneren.

De Behandeling gaf me een ander soort gevoel dan Het Programma dat deed. Ik had het gevoel dat er nu meer actie in zat dat het eerste deel. Ik las De Behandeling op een druilerige zondag nadat ik mijn huiswerk af had (bah huiswerk!). Ik werd al snel mee getrokken in het verhaal en vergat de wereld om me heen, de reden waarom boeken bestaan.  Het was weer enorm spannend, net als deel 1, maar dit maal op een meer actievere manier.

Ik kreeg de gevoelens van de personages heel goed mee.  In De Behandeling, ontmoeten we nieuwe interessante personages die allemaal hun eigen achtergrondverhalen hebben. Het depressieve gevoel werd goed beschreven en de paniekerige en verdrietige gevoelens van bijvoorbeeld Sloane kon ik heel goed meevoelen. Ik denk dat dit een van de dingen is die het boek zo goed maken. Je voelt echt mee en hebt het idee dat je er zelf bij bent.

Er zit een soort van liefdesdriehoek in. Ik zeg soort van omdat het niet zo storend is als in de meeste boeken die dit element hebben.  Hoewel het vaak terug kwam voelde het niet als iets onrealistisch en vervelends voor mij. Ik merkte eigenlijk pas later dat het echt aanwezig was.

Ik wil best wel iets zeggen wat ik niet goed vind aan dit boek, aangezien ik graag eerlijk ben  tegenover iedereen die mijn blog bezoekt, maar ik heb moeite om echt iets specifieks te noemen. Ik vind het gewoon echt een goed boek. Het behoort niet tot een van mijn favorieten maar ik zou het zeker aanraden als iemand vraagt of het een leuke serie is.

Ik kijk uit naar De Remedie, een prequel met een ander personage, en hoop dat het weer net zo spannend is op dezelfde unieke manier.

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 17 jaar en student Engels aan Windesheim in Zwolle. In haar vrije tijd schrijft Saskia graag verhalen en blogt ze op Saskia’s Bookshelf over boeken en meer.

De Behandeling / Suzanne Young /Karakter Uitgevers B.V./ Juni 2015 / 344p. / ISBN 9789045209517  /

No Comments

Post a Comment