Uit het niks verdwijnt Emily’s vriendin Sloane. Emily heeft geen idee waar ze is. Het enige wat ze vind is een lijst waarop verschillende activiteiten staan die ze moet uitvoeren. Emily hoop dat als ze dit doet, ze dan Sloane weer zal zien. De ene opdracht is nog gekker dan de andere en Emily weet niet of ze ze wel zou kunnen uitvoeren.

Ik ben heel erg picky als het om contemporary boeken gaat. Het moet niet té cliché zijn. Maar dat heb ik al eerder genoemd. Er zit best wel romantiek in het boek en er zijn ook enorm veel leuke jongens, toch vind de schrijver een fijn evenwicht tussen alle elementen. Ik denk dat het thema best makkelijk met Paper Towns te vergelijken valt. Het boek Paper Towns vond ik niet zo leuk maar dit boek vond ik zoveel beter!

De hoofdpersoon Emily is een beetje een buitenbeentje. Zonder haar beste vriendin Sloane heeft ze niemand. Ik voel enorm veel sympathie voor Emily omdat ik zelf altijd moeite heb gehad met vrienden maken en mijn eigen grenzen te overschrijden. Ja ik ben een boekenwurm, door en door. Ik zit vaker op bed te lezen dan dat ik gekke dingen doe. Emily is in principe dus net als ik, en bouwt op haar beste vriendin. Zonder Sloane is ze niemand. Het is heel mooi hoe Emily zich in het verhaal ontwikkelt.

Since You’ve Been Gone is een hilarisch verhaal met geweldige opdrachten. Ik heb soms in een deuk gelegen om de opdrachten die Emily moest uitvoeren. Zo kuste ze een wildvreemde, moest ze paardrijden (Het blijft grappig dat mensen bang zijn voor paarden) en zoveel meer! Bijna ieder hoofdstuk had wel een geweldige gebeurtenis. Soms ligt het uitvoeren van de opdrachten ook helemaal niet voor de hand.

Ik wil erg graag andere boeken van deze schrijver lezen. Since You’ve Been Gone is zeker een aanrader.

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 17 jaar en student Engels aan Windesheim in Zwolle. In haar vrije tijd schrijft Saskia graag verhalen en blogt ze op Saskia’s Bookshelf over boeken en meer.

Since You’ve Been Gone/ Morgan Matson / Simon & Schuster / 2014 / 496 p. / isbn 9781471122668/

 

No Comments

Post a Comment