Drakenvuur is het derde en laatste deel in de trilogie van An Janssens. Begin van dit jaar mocht ik al het tweede deel, Drakentovenaar, ontvangen en net als die had ik ook Drakenvuur binnen een dag uit. Ondanks het feit dat mijn voorkeur uitgaat naar Engelse fantasy, ben ik blij dat ik de afsluiter van de trilogie heb mogen lezen. Wat een verhaal!

Nadat we aan het einde van boek twee lazen dat Var met zijn rebellen het paleis had overwonnen en Var nu de Koning van Verlangen werd genoemd, beginnen we boek drie op het punt dat Var door de Grote Muur heen breekt om naar het meisje te komen met de rode haren die hij in de spiegel had gezien. De profetie die de wereld moet redden zou er op uit moeten draaien dat Var en het meisje in de spiegel elkaar kunnen helpen.

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden.

Maar Var weet niet dat het meisje en de vuurdraak uit de profetie een en dezelfde persoon zijn. Een profetie met een waarschuwing: de uitverkorenen zullen de wereld redden… of vernietigen. Het is aan Var en Thala om uit te zoeken wat het precies inhoud.

Ondertussen is de Buigmoeder Var door de Muur gevolgd en zij zal tot het uiterste gaan om hem bij Thala weg te houden. Terwijl ze zich voedt met de krachten van een onbekende tovenaar, en haar magie gebruikt om een andere gedaante aan te nemen, zet ze haar bloedige achtervolging in.

Zoals ik ook in de recensie van Drakentovenaar schreef, heeft An Janssens een manier om je op te zuigen in het verhaal. Buiten het feit dat ik super nieuwsgierig was naar hoe het verhaal zou aflopen, wilde ik gewoon heeeel graag weten wat er met Var zou gebeuren. Zodra ik zag dat Drakenvuur op de lijst stond met boeken om te recenseren heb ik ‘m dan ook direct aangevraagd! Ondanks dat ik er niet direct in begonnen ben en dat ik net bezig was in een ander fantasy boek, kon ik moeiteloos weer overstappen in de wereld van Var en Nevsemir. Ik moest echter wel weer even goed nadenken wie nou ook al weer wie was en wat hun rol in het gehele verhaal was.

Het duurde echter niet langer dan twee hoofdstukken of ik wist weer hoe het vorige boek geëindigd was en dat de Buigmoeder op een manier bij Var in de buurt was gekomen en dat ik niet langer kon stoppen met lezen omdat ik zo graag wilde weten hoe het verhaal tot een einde zou komen. Het boek is in een middag uitgelezen en ook deze zal ik aan iedereen aanraden die van Fantasy houdt en een boek wil lezen die je snel kan uitlezen maar toch een spannend verhaal met zich mee brengt.

Var, Thala, Nevsemir en de Buigmoeder hadden allemaal grote rollen in het verhaal, maar allen weer op een andere manier. Het einde had ik echter niet verwacht, het kwam onverwachts en op zo’n manier dat ik wilde weten op welke manier ze de profetie tot een goed einde zouden brengen of dat ze inderdaad de wereld ten einde zouden brengen omdat ze het verkeerd begrepen hadden.

Ik ben superbenieuwd of An Janssens nog meer boeken gaat uitbrengen, want ze heeft er zeker een fan bij die de rest van haar boeken zeker zal gaan lezen! Ondanks dat ik vroeger eigenlijk nooit zoveel Fantasy las, ben ik het afgelopen jaar steeds meer gaan lezen en ben ik helemaal om! Drakenvuur heeft van mij vier sterren gekregen, het zit goed in elkaar, het verhaal loopt vlot en trekt je er helemaal in. Zeker een aanrader!

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 25 jaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Blogger, Instagrammer en Boekenwurm. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.

Drakenvuur / An Janssens / Luitingh Sijthoff Fantasy / Oktober 2015 / 288 pag. / ISBN: 978 90 2456 7768

No Comments

Post a Comment