Op Het Randje is het tweede boek in de Pushing The Limits serie van Katie McGarry. Eerder dit jaar heb ik haar nieuwste boek gelezen (Nowhere But Here) waardoor ik direct verliefd werd op de schrijfstijl van Katie. Ze schrijft op zo’n manier waardoor je wel verder MOET gaan met lezen omdat je gewoon zo benieuwd bent hoe het afloopt.

Het eerste boek in de serie Over de Grens had ik nog niet gelezen. Nou weet ik dat je de boeken los van elkaar kan lezen, maar gezien de personages van de boeken wel in alle boeken voorkomen, was ik wel zo benieuwd en heb ik het eerste boek er toch nog eerst voor gelezen. Toevallig was dat mijn zusje op hetzelfde moment bezig was met het tweede boek (al dan in het Engels) en ik enigszins aan het twijfelen was of ik het toch niet ook in het Engels zou oppakken omdat ik Engels toch sneller lees. Uiteindelijk niet gedaan en met Op Het Randje op de bank gekropen. Het boek was in één middag uit, want ja, net als in het eerste boek dat ik van Katie las, kon ik ook met deze NIET meer stoppen.

Op Het Randje verteld het verhaal van Beth. Beth kan niet zeggen wat er bij haar thuis gebeurd. Als zij haar mond opendoet tegenover de politie, zal haar moeder sneller worden opgepakt dan zij het woord ‘gevangenis’ kan uitspreken. En dus blijft ze zwijgen, zelfs als ze uit huis wordt geplaatst en een nieuwe start moet maken op een nieuwe school. Ze voelt zich helemaal niet op haar gemak, tot ze Ryan Stone ontmoet, een jongen die in alles haar tegenpool is, maar haar toch beter lijkt te begrijpen dan alle anderen. Maar ook Ryan heeft geheimen, dingen die hij met niemand kan bespreken, ook niet met Beth.

Katie McGarry heeft het opnieuw gedaan en heeft een hartverscheurend verhaal geschreven en die in zoiets moois en onvergetelijks veranderd. Nou kan ik zeggen dat ik het gevoel al een hele tijd niet meer heb gevoeld, dat gevoel waarbij je zo in een verhaal gezogen zit dat je te laat opblijft om het boek uit te lezen en wanneer het uit is je niet een volledige zin uit je keel kan krijgen. Dat is hoe ik me voelde toen ik het boek uit had. Dit boek was een boek dat op het goede moment in mijn leven kwam. Waarom? Omdat ik op dit moment in een periode zit dat ik dit soort boeken graag lees en ik er helemaal klaar voor ben om mijn hart te breken voor fictieve personages die me aan het einde van het boek leeg achterlaten.

Zoals ik al vertelde heb ik hiervoor eerst Over de Grens gelezen (of nou ja eigenlijk Pushing the Limits, gezien ik de Engelse versie las), maar Beth was daarin al een favoriet van me. Ze komt over als een meisje die overal haar woordje voor klaar heeft en zegt wat ze denkt, wanneer ze maar wil. Maar eigenlijk voelt ze alsof ze eigenlijk geen keuze heeft omdat het verbergt wat ze daadwerkelijk voelt. Ryan is precies het tegenovergestelde van Beth, maar toch trok ik erg naar hem toe. Hij is mysterieus, lief, zorgzaam en niet de typische sportjongen die je meestal in dit soort boeken vind.

Wat ik zo leuk vond aan dit boek is dat je bij ieder hoofdstuk verder wilt lezen, iedere seconde sleept je mee en laat je niet meer los. Hun onschuldige relatie die ontpopte in iets wat diep en op een compleet ander level was. Alles meegenomen kon ik me goed voorstellen hoe Beth zich moest voelen na alles wat ze heeft meegemaakt en was het zo lief dat ondanks alles wat de twee meeslepen er toch iets moois opbloeide tussen de twee.

Katie McGarry heeft haar plekje in mijn hart gevonden en ook met dit boek ben ik weer om. Ik kan niet wachten om de rest van de serie te gaan lezen en er achter te komen wat er met de resterende personages gebeurd. Ik raad dit boek aan iedereen aan die van een lekker romantisch, maar toch dramatisch boek houdt. Wat een topper, en bedankt dat ik het voor jullie mocht lezen!

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 25 jaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Blogger, Instagrammer en Boekenwurm. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.

Op Het Randje / Katie McGarry / HarperCollins / September 2015 / 448 pag. / ISBN: 978 94 0275 0232

No Comments

Post a Comment