Een klein dun boekje waarin de voorgeschiedenis wordt verteld van de hoofdpersonages uit de roman ‘’Portret van een vrouw’’.

Sophie en Liv vieren beide hun wittebrood weken na het huwelijk in Parijs. Het enige verschil is de tijd.

Bij wittebroodsweken krijg je vaak de verwachting dat het een heel romantisch verhaal wordt, zeker als het in de stad van de liefde ‘’Parijs’’ afspeelt, maar deze verhalen laten ook de werkelijkheid zien, zoals het ook kan plaatsvinden.

Sophie is net getrouwd met de bekende schilder Édouard Lefèvre, in 1912. Na hun trouwen brengen ze de eerste romantische weken door in Parijs. Tijdens hun romantische periode in Parijs, wordt alles toch soms een stuk minder romantisch als Sophie verhalen hoort over alle vrouwen die haar man geschilderd heeft. De twijfel slaat steeds meer toe.

Liv en David vieren hun huwelijksreis in 1998, ook in het mooie Parijs. Maar wat met een mooie gedachte begint, eindigt al snel in een teleurstelling. Zelfs tijdens hun huwelijksreis, die al moeilijk was in te plannen, laat David zich afleiden door zijn werk. Ik kan Liv hierin helemaal begrijpen, wanneer je verwacht samen eropuit te gaan en in de punt van de Eiffeltoren te staan,armen om elkaar heen geslagen en starend naar de lichtjes van de stad met z’n twee en je eindigt verkleumt en alleen tijdens je huwelijksreis boven op de top van de Eiffeltoren, dan lijkt de romantiek ver te zoeken. Zeker op dit punt kreeg ik als lezer nog meer een band met haar. Je leeft je helemaal in bij deze situatie. Een week in Parijs is een leuk klein boekje en een welkome aanvulling voor wie net iets meer wilt weten over Sophie en Liv. Het verhaal lijkt helaas langer dan dat het is, namelijk op blz. 78 eindigt het verhaal al, waarna je vervolgens het eerste hoofdstuk van ‘’portret van een vrouw’’ kunt lezen. Ook al was het een klein dun boekje, de schrijfstijl van JoJo Moyes blijft heel prettig om te lezen en ze neemt je ook bij dit kleine verhaal mee in de wereld van de hoofdpersonages.

Deze recensie is geschreven door Marion Poeste Thomas. Door meerdere chronische ziektes heb ik een wajong uitkering en is gewoon werk voor mij niet mogelijk. In mei 2013 is mijn eerste boek uitgekomen ‘Ademloos verlangen’ onder mijn meisjes naam Marion Thomas. Omdat schrijven en lezen mijn grootste hobby’s zijn, lees ik veel recensie boeken.

Een week in Parijs/ JoJo Moyes/De Fontein/2015/112 blz./ISBN: 9789026138829

No Comments

Post a Comment