“Het einde van de wereld of een leven zonder liefde?”

Dit epische verhaal gaat over de gevaarlijke liefde Poppy Lawson en Noah.
Poppy is zeventien jaar, Brits en koestert een diepe haat voor clichés. Als ze op één van de vele bandjesavonden in haar saaie stad de knappe, charmante gitarist Noah ontmoet, veranderd alles.

Eerst beweert Poppy een verschrikkelijke hekel aan hem te hebben; hij is één groot cliché. De arrogante, maar wel erg knappe, jongen die je in zo’n beetje elk verhaal tegenkomt.
Verder in het verhaal ontwikkelt hun liefde voor elkaar steeds verder. Ze zien elkaar bijna elke dag, maar wat ze niet schijnen te merken, is de extreme veranderingen in de weersomstandigheden als ze samen zijn. Poppy en Noah komen er achter dat ze soulmates zijn. Maar dat is niet iets om blij mee te zijn.

Ze worden door het onderzoekscentrum voor een onmogelijke keuze gesteld: het einde van de wereld (letterlijk) of nooit meer je soulmate zien. Dokter Beaumont, één van de onderzoekers naar soulmates, probeert ze met alle macht over te halen om elkaar los te laten. Als ze samen zouden blijven zou elke gedachte aan elkaar, elke aanraking een aardbeving of andere wereldramp veroorzaken.

Dit boek was verschrikkelijk en geweldig tegelijk. Ik had niet verwacht dat ik het uit zou lezen, want de eerste paar hoofdstukken waren super saai. Eigenlijk was meer dan de helft van het boek saai, alleen wat mij over heeft gehaald om hem toch aan te raden, is het absoluut geweldige, unieke, zielige, spannende einde waarvan iedereen kippenvel op zijn armen moet krijgen. Een einde waarbij de tranen zowat over je wangen lopen. Het einde was echt niet wat je zou verwachten na het matige begin. Hoewel het boek na mijn mening slecht begon, werd het uiteindelijk een spannende pageturner die de emoties hoog liet oplopen bij zowel de lezer als de hoofdpersoon.

De echte opgave die het leven je stelt is niet hoe je het redt als alles meezit, maar hoe je omgaat met dingen die je kapot kunnen maken als je ze de kans geeft.”

Het is een gigantisch dik boek en het is absoluut begrijpelijk als je wilt stoppen na de eerste paar hoofdstukken, maar als je ooit nog is een boek wil lezen dat je iets leert over de liefde, dan zal ik je dit zeker aanraden.

“Als de liefde je eenmaal heeft aangeraakt, ben je voor eeuwig aangeraakt.”

Deze recensie is geschreven door Janine van der Molen, scholiere van het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Ze leest zo’n beetje alles wat los en vast zit, of het nu in het Engels of Nederlands is. Haar leesstapel bevat veel dystopische verhalen, vooral series, maar ook andere genres leest ze zeer zeker ook. Janine leest in twee werelden: de gewone papieren boeken en  e-books op haar wattpad.

Soulmates / Holly Bourne / Veltman uitgevers / 2013 / 481 blz. / ISBN: 978 90 483 0870 5

No Comments

Post a Comment