De ochtend na een feest met een stel vrienden wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Zijn vriendin Eilleen denkt meteen dat het een moord is en gaat zelf op zoek naar de bewijzen en sporen. Dingen die ze vindt rakelen oude herinneringen van haar op en opeens lijkt iedereen de dader te kunnen zijn, zelfs haar vrienden.

Om eerlijk te zijn had Kwaad Bloed zowel positieve als negatieve elementen. Het duurde even voordat ik er in zat maar toen het eindelijk zo ver was las ik hem in een adem uit. Precies wat ik in een goed boek zoek. Kwaad Bloed hield me echt in z’n greep.

Het verhaal was zeker spannend. Er zat een goede verhaallijn in, wat ik heel belangrijk vind voor misdaadboeken. Het verhaal moet voor mij van het begin tot het einde echt kloppen. Ik vind altijd dat dat laat zien hoe slim een schrijver is en hoe goed en gedetailleerd hij of zij over het verhaal heeft nagedacht. Ik vond het ook heel goed hoe de geschiedenis van Eilleen samen komt met het heden waarin Vince dood wordt aangetroffen (en waarom dus).

Ik vond de schrijfstijl iets minder fijn omdat alles heel uitvoerig werd beschreven. Uiteindelijk begon ik me er wel wat minder aan te storen en ging ik er steeds sneller doorheen, maar toch bleven alle exacte details me een beetje storen. Ik denk dat hierbij andere lezers de meningen verdeeld over kunnen zijn omdat de een uitvoerige beschrijvingen juist fijn vindt en anderen net als ik liever zelf dingen visualiseren.

Ik vond het einde echt heel sterk en onverwachts (kenmerkje van Mellink!). Ik hou enorm van een sterke plottwist die ik niet zie aankomen. Ik kan je vertellen dat je best wel schrikt van het einde van Kwaad Bloed. Het einde past namelijk heel goed bij alles wat je tijdens het lezen leert over bepaalde personages in het boek.

Al met al vond ik de schrijfstijl dus niet zo fijn maar het was wel een erg spannend plot. Daarom zou ik Kwaad Bloed toch aanraden aan mensen die van spannende misdaadboeken houden, gewoon omdat het zo’n goede verhaallijn heeft.

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 18 jaar. In haar vrije tijd schrijft Saskia blogs en verhalen en kijkt ze teveel Netflix series. Haar recensies en blogs plaatst ze op Saskia’s Bookshelf. https://saskiasbookshelf.wordpress.com/
Kwaad Bloed / Jennefer Mellink / Uitgeverij Clavis / 2015 / 296 pag. / ISBN 9789044825565

No Comments

Post a Comment